Tumbaković o sudiji: Možda je trebalo da budem bezobraznije isključen

"Isključenje mi nije ni prvo ni posljednje. Skupilo mi se nešto sto je tinjalo, možda je trebalo da budem i bezobraznije isključen. Nije to samo na našu štetu, već i na štetu Srbije, nije moglo da se igra", kaže selektor "hrabrih sokola"
235 pregleda 0 komentar(a)
Ljubiša Tumbaković i Mladen Krstajić, Foto: Savo Prelević
Ljubiša Tumbaković i Mladen Krstajić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.10.2018. 21:45h

Selektor Ljubiša Tumbaković isključen je 15 minuta prije kraja u porazu crnogorske reprezentacije od Srbije.

Emocije trenera koji ne pokazuje nervozu baš tako često na utakmicama, i same govore o jednom aspektu duela.

"Isključenje? Ružno je da počinjem pres konferenciju sa sudijom. Pala mi je koncentracija na kraju, isključen sam, ali sve je tinjalo od početka. Nije mogla da igra ni Srbija, ni mi", rekao je Tumbaković i nastavio:

"Nije mi ni prvo ni posljednje isključenje. Možda sam trebao da budem i bezobraznije isključen. Nije to samo na našu štetu, već i na štetu Srbije, nije moglo da se igra.

O igri:

"Nismo uživali u utakmici, ali smo imali jasan cilj da kroz ovaj meč napravimo rezultat. Ono sto smo uradili u drugom poluvremenu nije bila samo stihija, već smo kroz želju i htjenje pokušali da dođemo do pozitivnog rezultata. Nismo, međutim, bili dovoljno kvalitetni, nismo bili dovoljno konkretni, naročito u posjedu lopte.

O novim pozicijama Vešoviću i Marušiću:

"Napravićemo analizu, a taktički smo probali da zatvorimo bokove Srbije - Marušić igra desno krilo u Laciju, a Vešović je već igrao lijevog beka. Očigledno da to nije štimalo, vjerovatno za sve treba vremena".

O tome jesu li igrači podlegli pritisku:

"Pripremali smo se za mirnu utakmicu, agresivnu, gdje igrači treba da drže formaciju, ali malo toga smo pokazali. Dijelom i zbog protivnika, koji je suzio teren".

O taktici:

"Nije me iznenadio Krstajić neigranjem Milinković-Savića. Imali smo sastav u toku dana, pretpostavili smo, spremili smo se i na tu varijantu".

O fizičkoj dominaciji protivnika:

"Mitrović je tu parvio razliku, bio je fizički dominantan, možda ćemo se u drugoj utakmici drugačije postaviti. Mitrović ima fenomenalnu igru kada je leđima okrenut golu i njegova saradnja sa Tadićem je vrlo važna za Srbiju. Iako Tadić nije pružio sve što može, znam ga u mnogo boljim izdanjima".

O nastavku Lige nacija:

"Igramo još, nastavljamo, ima za tri dana nova utakmica, protiv Litvanije", rekao je Tumbaković.

Bonus video: