Tumbaković: Očekivao sam više, ali ima pomaka u reprezentaciji Srbije

Srbija ima male šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo.
4183 pregleda 5 komentar(a)
Ljubiša Tumbaković, Foto: BETA
Ljubiša Tumbaković, Foto: BETA

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je danas da "ima nekog pomaka" u nacionalnom timu iako su minimalne šanse za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije i istakao da je utakmica sa Ukrajinom "rezultatski interesantna iz milion razloga".

"Šanse da se plasiramo kroz kvalifikacije su minimalne, ali rezultat koji treba da ostvarimo je nama interesantan iz milion razloga. Pravimo platformu i nadograđujemo se. Da sam očekivao više, sigurno da jesam. Ima nekog pomaka u odnosu na utakmice kada smo počeli. Problem je što više prostora za uigravanje i pripremu nemamo. Možemo samo da pratimo formu igrača i pravimo konstrukciju tima za baraž u martu", rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srbija ima male šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo.

Potrebna joj je pobjeda sjutra protiv Ukrajine, koja je obezbijedila prvo mjesto, ali da Portugal ne savlada Luksemburg u posljednjem kolu kvalifikacija.

Reprezentacija Srbije je do sada igrala šest puta sa Ukrajinom i svih šest puta je izgubila, uz samo jedan dat i 14 primljenih golova, a u posljednjoj je u junu deklasirana rezultatom 6:0.

Tumbaković je istakao da to "naravno da može" i trebalo bi da dodatno motiviše srpske fudbalere.

"Neće nedostajati motiv igračima da pokažu i iskažu se u njihovom najboljem izdanju. Ne sumnjam da će napraviti pomak u taktičkoj disciplini, odgovornosti, da ćemo ostvariti dostojan rezultat. Iskreno, to ne zavisi samo od nas, fudbal je živa stvar i ne zavisi samo od jednog protivnika", rekao je Tumbaković.

Selektor je istakao da "ništa nije prepušteno slučaju" i da je napravljena detaljna analiza rivala.

"Ništa nismo prepustili slučaju. Igramo protiv rivala koji je bolji i kvalitetniji od našeg prethodnog, a i rezultatski rasterećen. Bez obzira na to koji sastav Ukrajine dodje, neki put je teže igrati protiv onih igrača koji imaju dimenziju dokazivanja", kazao je Tumbaković.

Njemu je smetalo to što, kako je rekao, ima mnogo negativnosti u medijima i svako pitanje na konferenciji počinje negativno.

"Ostvarili smo četiri pobjede. Kakve su, takve su, ali su pobjede. Ne možemo stalno da gledamo negativno. Pitanje selektora i rezultata reprezentacije su nacionalni projekat. Ne bježim od kritike, ali medijska podrška mora da bar malo bude usmjerena u pravcu rezultata. Ubijeđen sam da može mnogo bolje, ubjedljivije i kvalitetnije, ali neophodno je strpljenje"

Utakmica Srbija - Ukrajina igraće se sjutra od 15.00 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Bonus video: