Tumbaković pred promocijom, na klupi Srbije će zarađivati 300 hiljada eura godišnje - Vijesti.me
POSTAĆE NOVI SELEKTOR SRBIJE

Tumbaković pred promocijom, na klupi Srbije će zarađivati 300 hiljada eura godišnje

Kako pišu srpski mediji, sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije bi trebalo bi da se održi u nedjelju ili u ponedjeljak, kada bi trebalo i da se ozvaniči saradnja sa bivšim selektorom Crne Gore

Ljubiša Tumbaković (Foto: BETA)
Ljubiša Tumbaković (Foto: BETA)

Ljubiša Tumbaković biće imenovan za novog selektora reprezentacije Srbije na narednoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Kako pišu srpski mediji, sjednica bi trebalo bi da se održi u nedjelju ili u ponedjeljak, kada bi trebalo i da se ozvaniči saradnja sa bivšim selektorom Crne Gore.

Prema pisanju srpskih medija, Tumbaković će godišnje zarađivati 300.000 eura i imaće istovjetnu platu kao i njegov prethodnik na klupi “orlova” Mladen Krstajić, ali i Slavoljub Muslin sa kojim je Srbija izborila odlazak na Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Tumba je, navodno, za isti posao od Fudbalskog saveza Crne Gore primao 150.000 eura na godišnjem nivou.

Mediji u Srbiji navode da će Tumbaković dobiti i bonus ako Srbiju odvede na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Biće to vraški težak posao, makar kroz predstojeće kvalifikacije, jer je Srbija doživjela težak udarac od Ukrajine u Lavovu (0:5), a prvi naredni rival je Portugal, koja će 7. septembra doći u Beograd da traži nazad bodove, koje su joj Srbija (1:1) i Ukrajina (0:0) "otele" u Lisabonu.

Upravo će taj meč protiv Portugala biti i Tumbakovićev debi na klupi reprezentacije Srbije.

Srbija je treća u grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa četiri boda, koliko ima i Luksemburg sa utakmicom više. Lider je Ukrajina sa 10 bodova, Portugal ima 2 iz dva meča, dok je Litvanija na začelju sa jednim bodom.

Šezdesetšestogodišnji Tumbaković trenersku karijeru je počeo u Radničkom iz Novog Beograda, a radio je još u Obiliću, Haitanu, Partizanu, AEK iz Atine, Al Nasru, Šandongu, Stil Azinu, Vuhanu, a od 2016. do 2019. je bio selektor Crne Gore.

Neslavno je otišao sa kormila selekcije Crne Gore, 7. juna, na dan utakmice sa Kosovom u Podgorici.

Tumbaković je odlučio da ne vodi Crnu Goru, a nakon što su istu odluku donijeli igrači Mirko Ivanić i Filip Stojković, koji su prethodna dva dana izloženi žestokim pritiscima iz Beograda, koji su dolazili iz navijačko-klupskih struktura.

Istog dana FSCG je smijenio Tumbakovića zbog "kršenja profesionalnih obaveza definisanih ugovorom".


Vidi sve komentare