Tumbaković pred promocijom, na klupi Srbije će zarađivati 300 hiljada eura godišnje

Kako pišu srpski mediji, sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije bi trebalo bi da se održi u nedjelju ili u ponedjeljak, kada bi trebalo i da se ozvaniči saradnja sa bivšim selektorom Crne Gore
9318 pregleda 22 komentar(a)
Ljubiša Tumbaković (Foto: BETA)
Ljubiša Tumbaković (Foto: BETA)

Ljubiša Tumbaković biće imenovan za novog selektora reprezentacije Srbije na narednoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Kako pišu srpski mediji, sjednica bi trebalo bi da se održi u nedjelju ili u ponedjeljak, kada bi trebalo i da se ozvaniči saradnja sa bivšim selektorom Crne Gore.

Prema pisanju srpskih medija, Tumbaković će godišnje zarađivati 300.000 eura i imaće istovjetnu platu kao i njegov prethodnik na klupi “orlova” Mladen Krstajić, ali i Slavoljub Muslin sa kojim je Srbija izborila odlazak na Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Tumba je, navodno, za isti posao od Fudbalskog saveza Crne Gore primao 150.000 eura na godišnjem nivou.

Mediji u Srbiji navode da će Tumbaković dobiti i bonus ako Srbiju odvede na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Biće to vraški težak posao, makar kroz predstojeće kvalifikacije, jer je Srbija doživjela težak udarac od Ukrajine u Lavovu (0:5), a prvi naredni rival je Portugal, koja će 7. septembra doći u Beograd da traži nazad bodove, koje su joj Srbija (1:1) i Ukrajina (0:0) "otele" u Lisabonu.

Upravo će taj meč protiv Portugala biti i Tumbakovićev debi na klupi reprezentacije Srbije.

Srbija je treća u grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa četiri boda, koliko ima i Luksemburg sa utakmicom više. Lider je Ukrajina sa 10 bodova, Portugal ima 2 iz dva meča, dok je Litvanija na začelju sa jednim bodom.

Šezdesetšestogodišnji Tumbaković trenersku karijeru je počeo u Radničkom iz Novog Beograda, a radio je još u Obiliću, Haitanu, Partizanu, AEK iz Atine, Al Nasru, Šandongu, Stil Azinu, Vuhanu, a od 2016. do 2019. je bio selektor Crne Gore.

Neslavno je otišao sa kormila selekcije Crne Gore, 7. juna, na dan utakmice sa Kosovom u Podgorici.

Tumbaković je odlučio da ne vodi Crnu Goru, a nakon što su istu odluku donijeli igrači Mirko Ivanić i Filip Stojković, koji su prethodna dva dana izloženi žestokim pritiscima iz Beograda, koji su dolazili iz navijačko-klupskih struktura.

Istog dana FSCG je smijenio Tumbakovića zbog "kršenja profesionalnih obaveza definisanih ugovorom".

Bonus video: