Tumbaković: Remi bi bio najrealniji rezultat

„Rekao sam igračima neke stvari koje nisu za javnost, a vežu se za spoljnje faktore, na koje ne možemo da utičemo”, aludirao je Tumbaković na suđenje Viktora Kašaija i njegovih pomoćnika
88 pregleda 21 komentar(a)
Ljubiša Tumbaković, Foto: Savo Prelević
Ljubiša Tumbaković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.03.2017. 21:50h

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković je žalio što Crna Gora nije osvojila makar bod protiv Poljske i ocijenio je da bi remi bio najpravedniji ishod.

„Znali smo kvalitet Poljaka i pokušali smo da to neutrališemo. U prvom poluvremenu smo u tome generalno uspjeli, jer je rival imao posjed lopte, prijetio, ali nije imao izrazitih šansi. Kada smo primili gol, sve je krenulo u drugom smjeru”.

„Drugo poluvrijeme smo odigrali jako dobro i bili blizu rezultata koji bi nam odgovarao. Na 1:1 smo imali fantastičnu šansu poslije prekida, koji smo uvježbavali, jer smo smatrali da je to naša prilika. Nismo postigli gol, a kada ne iskoristiš šansu obično se dešava da te kvalitetniji protivnik kazni”.

„Ovi momci nisu zaslužili da izgube, neriješen rezultat bi bio dovoljno dobar i za Poljake i za nas, a po mojoj procjeni je bio i najrealniji”, rekao je Tumbaković.

Poljska je, kao što se i očekivalo, bila najopasnija po krilima, odakle je, uz odličnog Roberta Levandovskog, prijetila najveća opasnost.

„Duplirali smo bokove, jer smo znali da su tu najopasniji. Posebno na desnoj strani, gdje godinama zajedno igraju i uigrani su Pišček i Blaščikovski. Iskusni su i motorički veoma sposobni, a pridodavao im se i Zjelinski”.

„Na drugoj strani je Grosicki, koji je fantastično brz. Pokušali smo da to neutrališemo, ali je teško držati koncentraciju 90 minuta”.

Tumbaković je poručio da ništa ne zamjera igračima.

„To je fudbal. Svi igrači su dali doprinos u borbenosti, želji i htjenju, ali kada je protivnik u pojedinim momentima bolji, tu ne možemo ništa da napravimo”.

„Svaka čast momcima, glavu gore. Igraćemo neke utakmice sa protivnicima koji su nam bliži kvalitetom. Trebalo bi osposobiti igrače koji večeras nisu igrali i protiv Jermenije tražiti šansu koja nam u drugom dijelu takmičenja daje za pravo da se nadamo boljem rezultatu”.

„Svaki poraz daje određenu zabrinutost. Igramo mini ligu sa 10 utakmica, nema pravo na grešku. Ali, naruku nam idu neki drugi rezultati, koji nam daju za pravo da se nadamo”.

U drugim utakmicama grupe E, Rumunija i Danska su igrali bez golova u Klužu, a Jermenija je savladala Kazahstan sa 2:0. Danci sada imaju sedam bodova, koliko i „hrabri sokoli”, Rumuni i Jermeni po šest, a Kazahstan dva.

„Nama ti rezultati odgovaraju, mada se i Jermenija diže. I ona osvaja bodove na koje nismo računali, ali je možda bolje da bude malo gušće, a Poljska je stvarno neprikosnovena”.

Selektor je između redova napomenuo da nije zadovoljan suđenjem.

„Rekao sam igračima da dignu glavu gore, da je to fudbal i da mislim da nismo zaslužili da izgubimo i da ćemo tražiti šansu na nekim drugim utakmicama. Rekao sam im i još neke stvari koje nisu za javnost, a vežu se za spoljnje faktore, na koje ne možemo da utičemo. Prepoznajete šta je to, ali to je intima u svlačionici, gdje možemo da kažemo ono što ne možemo ovog puta”, zaključio je Tumbaković u izjavi za RTCG.

Bonus video: