Tumbaković: Rezultat je satisfakcija, jer je ovo bio pravi test

""Satisfakcija je rezultat i samo pojedini djelovi igre. Ima dosta stvari kojima nisam zadovoljan, ali to bih ostavio za svlačionicu", rekao je Tumbaković
62 pregleda 3 komentar(a)
Tumbaković Hareide, Foto: Reuters
Tumbaković Hareide, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2018. 20:20h

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković bio je samo djelimično zadovoljan nakon remija protiv Turske (2:2).

Kako kaže, zadovoljniji je rezultatom, nego igrom.

"Satisfakcija je rezultat i samo pojedini djelovi igre. Ima dosta stvari kojima nisam zadovoljan, ali to bih ostavio za svlačionicu. Moramo, međutim, da znamo da je Turska dobra reprezentacija, koja je bila bolje kotirana od nas na žrijebu Lige nacija, predvođena odličnim selektorom koji je već podigao nivo igre u odnosu na kvalifikacije za Mundijal", rekao je Tumbaković na pres konferenciji.

Dva remija Crne Gore u martu - 0:0 na Kipru, pa sada sa Turskom.

"Cilj ovog okupljanja je ispunjen - a to je da pravimo selekciju ekipe za Ligu nacija. Protiv Kipra i Turske smo željeli da suzimo ili proširimo bazu, a analiza igre će pokazati da li smo i koliko uspjeli. U svakom slučaju, krajnji rezultat protiv Turske je dobra satisfakcija. Reagovali smo kod 0:2, mada ostaje pitanje koliko je u svemu bila naša zasluga, a koliko slabija partija protivnika. Ima dosta stvari kojima treba da se bavimo poslije ovog meča", istakao je Tumbaković.

Lučesku: Očekivao sam reakciju Crne Gore

A selektor Turske Mirčea Lučesku nije bio nezadovoljan, ni igrom, ni rezultatom njegove selekcije, iako se Crna Gora povratila iz nokdauna i iz izgubljene pozicije stigla do 2:2.

"Očekivao sam reakciju Crne Gore kod rezultata 2:0 za nas, jer sam primijetio da naš rival često daje golove u posljednjim minutima. Ovo je bio pravi test, vidio sam sve što sam želio da vidim, a igra je na kraju bolja od rezultata. Mislim da smo uspostavili pravi sistem igre i naredni mečevi biće presudni. Poštujem sve što radi Crna Gora, u pitanju je dobar tim, a i u ovom meču je bila kompletna. Mi nismo", kazao je rumunski trener, a onda su ga crnogorski novinari podsjetili na izostanak Stevana Jovetića.

"Da, na njega sam zaboravio. To je veliki igrač", dodao je iskusni stručnjak.

Našalio se na kraju pres konferencije kada je istakao:

"Ako treba, pobijedite Srbiju u Ligi nacija, nemojte Rumuniju", rekao je Lučesku.

Bonus video: