Tumbaković: Takmičarska, ali i prijateljska i bratska

„Ova utakmica je počela da se igra kada su izvučene grupe. Ako nešto nismo željeli da se dogodi – to je da igramo jedni protiv drugih. I mi i oni. Ali eto, igramo... Želim da se ponašam kao profesionalac, da igramo takmičarsku utakmicu, ali sa druge strane prijateljsku, bratsku... ", rekao je Tumbaković
69 pregleda 10 komentar(a)
tumbaković jovetić, Foto: Savo Prelević
tumbaković jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2018. 12:58h

Za Ljubišu Tumbakovića će sjutrašnji meč Crna Gora – Srbija biti poseban i specifičan...

„Ova utakmica je počela da se igra kada su izvučene grupe. Ako nešto nismo željeli da se dogodi – to je da igramo jedni protiv drugih. I mi i oni. Ali eto, igramo... Želim da se ponašam kao profesionalac, da igramo takmičarsku utakmicu, ali sa druge strane prijateljsku, bratsku... Naravno, nema tog trenera koji ne želi pobjedu. Tako ću se ponašati, ali, naravno, u okviru sportskih granica“.

U procesu priprema nema specifičnosti...

„Spremamo se kao za svaku drugu utakmicu, da pokušamo da nivo priprema podigemo na najveći stručni nivo. To radimo uvijek, nema posebnih detalja, a imamo dodatni motiv. Igramo protiv selekcije koja je igrala na Mundijalu, ali ništa posebno ne bih izdvojio u odnosu na prethodne utakmice“.

Srbija bez Matića i Kolarova

„Sjajni igrači, koji imaju poseban doprinos. Jeste hendikep, ali igrači koji ih zamijene uvijek donseu nešto novo, mladost, energiju. Srbija ima izbor igrača, koji mogu da donesu kvalitet, možda ne toliki, ali dovoljan. Mnogo veći hendikep je nama što ne igra Savić, ili da, ne daj Bože, da ne igra Jovetić“.

Tumbaković se trenirao sadašnjeg kolegu Mladena Krstajića

„Četiri godine sam ga trenirao, djelimično sam uticao na njegov razvoj. Uporan je, vrijedan, ima sportsku inreligenciju, bilo je lijepo raditi sa njim. Sad je selektor, kolega, sjajan je čovjek, očekujem da bude sjajan trener“.

Tumbaković smatra da su mediji „stvorili“ priču o negativnoj atmosferi u nacionalnom timu...

„Od prvog dana uvijek gledamo samo nas, pokušavamo da stvorimo atmosferu. Više puta sam rekao da atmosfera u timu, oko tima, utiče na krajnji rezulat... Imamo to, a kakva je u Srbiji – atmosfera je medijski eksponirana, a da li je to tačno? Čini mi se da nije“.

Tumbaković nije otkrio tim, to nikada ne radi, mada sa Jovetićem, Marušićem i Vešovićem ima mnogo više opcija nego u septembru...

„Želimo da idemo naprijed u igri, zahaljujući jezgru igrača koji su u timu pokušavamo da zadržimo taj rast, iako nema ponekad standardnih.

Da li ćemo igrati napadački – nećemo da odstupamo od nas. Da li ćemo uspjeti u tome – ne zavisi samo od nas.

Pokušaćemo da navijače obradujemo, zadovoljimo...“

Bonus video: