Tumbaković: Više bih volio da je Bjelorusija ostala kompletna

66 pregleda 19 komentar(a)
Ljubiša Tumbaković, Foto: Savo Prelević
Ljubiša Tumbaković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2016. 19:52h

Uvjerio se Ljubiša Tumbaković da se ništa ne može preko noći - Crna Gora treba još da radi kako bi s optimizmom dočekala septembraski start kvalifikacija.

U ovom trenutku, nakon 0:0 protiv Bjelorusije, stvari ne izgledaju najbolje, ali...

"Utakmica protiv Bjelorusije je u principu utakmica kakvu mi treneri ne volimo, bez obzira na to što je protivnik rano ostao s igračem manje. I jeste problem to što smo 80 minuta imali igrača više, a nismo uspjeli da damo gol. Kod iskusnih ekipa kakva je Bjelorusija se i ne primijeti ta naša brojčana prednost. Čekali su nas, a mi nismo bili dovoljno probojni po bokovima, a tamo gdje je bilo najgušće nismo se snašli. Jednostavno, stariji su, iskusniji, imaju odličan raspored na terenu. Iz toga razloga nismo mogli da dođemo do gola. Jedino što je dobro je što igrači imaju želju i to su pokazali. Sve ostalo mora da se sačeka. Ili da nađemo neka bolja rješenja što se tiče završnice", rekao je Tumbaković.

Mislite da će Crna Gora bolje igrati u gostima?

"Ne. Biće definitivno problem, jer u kvalifikacijama moramo da ostvarimo neku igru koja je fleksibilna. Mora da bude vrlo približna kada igramo kod kuće kao i kada igramo na strani. To je turnirsko takmičenje, a u tih 10 utakmica mora da se ostvari rezultat. U Atini smo imali više prostora, pas igra je bila interesantnija nego ovdje. Ako treba da tražimo razloge, Bjelorusija je bila kompaktna sa četiri igrača, sa petim korektorom... Blokirali su nam krila, po sredini nismo mogli da prođemo, teren je bio brži. Tako da su to neki razlozi", kazao je selektor i dodao:

"Treba nam vremena, moramo da nađemo rješenje, tražićemo ga u narednim mjesecima. Međutim, vrijeme mnogo brzo leti. Koliko god smanjivali izbor igrača, mi se vraćamo na ono što je već ovdje. Malo je dekadentna priča, ali bih više volio da je Bjelorusija ostala kompletna".

Da li je ključ igre kod Stevana Jovetića?

"Čim ste pitali, vidite šta nam nedostaje. Jovetić mnogo fali. Daj bože da počne da igra u kontinuitetu i da donese to što je ovoj ekipi potrebno. Do septembra imamo dvije utakmice, ostaje nam da snimamo, skeniramo, pratimo... Želju ne mogu da osporim igračima, ali što ne sprovode neke taktičke ili tehničke zamisli - to moramo da sačekamo. Hvala publici, jer nijednog trenutka na našu neku nemoć nije reagoavala negativno. I to je dobro - da navijači imaju strpljenja", zaključio je Tumbaković.

Hackevič: Korisna utakmica

Selektor Bjelorusije Aleksandr Hackevič je bio zadovoljan.

"Nakon desetak minuta ostali smo sa igračem manje, a to je bitno uticalo na našu igru. Ipak, i pored toga pružili smo dobru partiju, branili smo se organizovano, imali nekoliko opasnih kontri, mogli i da postignemo gol. Mogla je i Crna Gora da zatrese mrežu, ali mislim da je remi najrealniji. Za nas je ovo pozitivan rezultat, utakmica koja nam je koristila", rekao je Hackevič.

Bonus video: