Tumbaković: Vučinić nije otpisan, možda bude tu protiv Poljske i Danske

"Vučinić nije otpisan iz reprezentacije, naprotiv. Trenutno je bez kluba, nije trenirao sa ekipom, a rezultat je u prvom planu. Na Vučinića možda budemo računali već protiv Poljaka i Danaca", rekao je Tumbaković
1 komentar(a)
Vučinić, Foto: Savo Prelević
Vučinić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.08.2017. 21:41h

Mirko Vučinić nije otpisan iz nacionalnog tima, kazao je selektor Ljubiša Tumbaković za "Sportklub".

"Vučinić nije otpisan iz reprezentacije, naprotiv. Trenutno je bez kluba, nije trenirao sa ekipom, a rezultat je u prvom planu. Na Vučinića možda budemo računali već protiv Poljaka i Danaca", rekao je Tumbaković.

Prvi put za deset godina, kapiten se nije našao na spisku nacionalnog tima, a da razlog nije povreda.

Ovoga puta je razlog je, dakle, to što Vučinić nema klub i nije u ozbiljnom procesu treninga. S obzirom na to da uskoro puni 34 godine, logično je da se nameće pitanje da li će nekadašnji as Rome i Juventusa, više biti u kombinacijama za nastupe u reprezentaciji.

Nakon Tumbakovićeve potvrde da na njega računa, odgovor na to pitanje zna samo Mirko.

"Što se ispraćaja i opraštanja od dresa sa grbom Crne Gore naravno da je Vučinić zaslužio spektakl za pamćenje", kazao je Tumbaković za "Sportklub".

Na spisku nema ni Marka Baše, koji nije želio da bude rezerva na meču sa Jermenijom, te Aleksandra Šćekića, koji je slomio prst i nije u mogućnosti da nastupi u naredna dva meča.

Crna Gora gostuje Kazahstanu 1. septembra, a dočekuje Rumuniju tri dana kasnije, u šestom i sedmom kolu kvalifikacija za Mundijal.

Nakon pet mečeva, naš tim dijeli drugo mjesto u grupi, sa Danskom, uz osvojenih 10 bodova, pet manje od Poljske.

Bonus video: