Tužni Rakitić: Oduzeli su mi loptu...

“Kako se osjeća moja mlađa kćerka kada joj oduzmu igračku? Tužna je. Ja se osjećam jednako. Oduzeli su mi loptu pa sam tužan”, rekao je
5789 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Rakitić, Foto: AP
Ivan Rakitić, Foto: AP

Hrvatski as Ivan Rakitić rekao je u utorak kako je tužan što je nakon pet godina u Barseloni izgubio mjesto u ekipi i sjedi na klupi.

"Oduzeli su mi loptu. Tužan sam”, izjavio je u intervjuu koji će u cijelosti biti objavljen u četvrtak na španskoj TV stanici Movistar.

Trener Ernesto Valverde ostavio je Rakitića na klupi u posljednje dvije prvenstvene utakmice protiv Levantea i Selte. Ove sezone je nastupio u deset utakmica odigravši svega 255 minuta.

"Razumijem i poštujem odluke trenera, kluba ili bilo koga. Jako sam puno dao tokom ovih pet godina koliko sam u Barseloni te želim nastaviti uživati u tome. Imam 31 godinu, ne 38, pa osjećam da sam u svom najboljem trenutku”, izjavio je Rakitić.

Ispričao je kako ga je emotivno pogodilo izostavljanje iz ekipe jer je od dolaska u klub bio član udarne postave.

“Kako se osjeća moja mlađa kćerka kada joj oduzmu igračku? Tužna je. Ja se osjećam jednako. Oduzeli su mi loptu pa sam tužan”, rekao je.

On je od početka ove sezone samo jednom bio u početnom sastavu, a jednom ga Valverde nije niti zvao na utakmicu.

“Volim pokazivati osjećanja. Kada je potrebno plakati, nema nikakvog problema. Kada trebam slaviti, slavim”, napomenuo je osvajač srebrne medalje s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

Valverde je prošli mjesec rekao da ove sezone ima više veznih igrača nego prethodnih sezona, a uprava Barselone se još uvijek nije oglasila o situaciji s Rakitićem koji ima ugovor do ljeta 2021. godine.

Ljetos je uprava za 75 miliona eura dovela 22-godišnjeg Frenkija de Jonga iz Ajaksa koji je u dosadašnjih 16 utakmica odigrao najviše minuta među veznim igračima.

Rakitić se u ponedjeljak vratio u Barselonu iz Zagreba sa priprema reprezentacije. Ljekari hrvatske reprezentacije su ga pregledali te ustanovili da zbog bolova u Ahilovoj tetivi lijeve noge ne može igrati u subotu protiv Slovačke u posljednjoj kvalifikacionoj utakmici za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Bonus video: