U Češkoj rasplet i za mlade

"Objektivno, Češka nam je i jedini pravi konkurent. Oni mogu čak i da izgube od nas i da na kraju opet završe kao prvoplasirani tim" rekao je Vlaisavljević.
0 komentar(a)
Mladi, Foto: Savo Prelević
Mladi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.11.2011. 21:28h

Trijumfom nad Andorom u Nikšiću (4:0) mlada reprezentacija nije napravila ništa posebno u takmičarskom pogledu, podmlađena četa Duška Vlaisavljevića zapravo je na ozbiljan način odradila posao protiv totalnog autsajdera.

Porazi od Jermenije i Velsa u gostima zakomplikovali su put našoj reprezentaciji ka baražu, pa je i prije meča sa Andorom bilo jasno da rasplet počinje naredne godine, tačnije 1. juna u Češkoj. “Sokoli” nakon toga sa istim rivalom igraju na domaćem terenu 7. septembra, dok će tri dana kasnije dočekati Jermeniju...

"Objektivno, Češka nam je i jedini pravi konkurent. Oni mogu čak i da izgube od nas i da na kraju opet završe kao prvoplasirani tim. Zbog toga ćemo poći u Češku sa namjerom da dobijemo meč kako bismo mi na kraju bili prvi, jer teško možemo da prođemo u baraž kao drugoplasirana selekcija.

A samo ukoliko Češka ne savlada Vels, mogli bismo da budemo pobjednici grupe sa još sedam bodova iz preostala tri meča. U tom slučaju odgovaralo bi nam da remiziramo u Češkoj i zabilježimo dvije pobjede na domaćem terenu" kaže Vlaisavljević.

Nova generacija je prošle zime najavila da ima potencijal (naročito u prijateljskim mečevima sa Francuskom i Portugalom), te da bi imajući u vidu i povoljan žrijeb mogla da ode korak dalje u odnosu na dvije prethodne, koje su osvajale treće mjesto u neuporedivo jačoj konkurenciji...

"Poraz od Jermenije nas je poremetio, a tada smo imali dug i naporan put, a da ne pominjem šta je bilo na posljednjem gostovanju u Velsu, kako smo napravili penal, odnosno kako je domaćin stigao do gola. Da nijesmo poraženi u oba meča, sada bi nam bile dovoljne još dvije pobjede na domaćem terenu" prisjeća se Vlaisavljević.

A posljednji meč sa Andorom poslužio je selektoru da dodatno proširi bazu. Vlaisavljević je napravio rez, na posljednjem spisku nije bilo čak devetorice fudbalera, od kojih su većina standardni prvotimci.

"Novi igrači su se trudili, bili su ozbiljni. U pojedinim trenucima, nakon ranog vođstva od 2:0 bilo je i malo opuštanja. Razlika u godinama u odnosu na starije kolege je četiri godine - novi igrači imaju potencijal, ali treba i da ojačaju u fizičkom pogledu. Nijesam se odrekao ovih koji nijesu pozvani, ali želim da se uozbilje" zaključio je Vlaisavljević.

Test sa Slovacima

Do narednog kvalifikacionog okršaja sa Česima ostalo je još više od pola godine... Zbog toga je zakazana nova prijateljska utakmica, a Čehe će “glumiti” bivši sunarodnici Slovaci.

"Gostujemo u Slovačkoj krajem februara, a upravo na tom meču vidjećemo dosta toga. Normalno da ćemo pozvati igrače koji nisu bili u konkurenciji za posljednju utakmicu sa Andorom, ali obratićemo pažnju na sve detalje - kako će se svi ponašati po dolasku na aerodrom, potom i u hotelu... Naredna provjera je jaka, pa ćemo da vidimo ko će da zasluži šansu, i ne samo na osnovu onoga šta se pokaže na terenu" poručio je selektor.

Bonus video: