U derbi bez minusa i zalihe

Rudar je za nekoliko nijansi pojačao tempo u nastavku, imao konstantnu ofanzivu, ali je do pravih prilika stigao u samom finišu
0 komentar(a)
FK Rudar, Foto: Vesko Belojević
FK Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.10.2014. 08:31h

Derbi pod Golubinjom obilježila je borbena, ne i previše kvalitetna igra, nije bilo mnogo šansi, ali je činjenica da će Pljevljaci više žaliti za dva izgubljena boda.

Propustili su makar dvije prave i nekoliko poluprilika da trijumfuju i ponovo se nađu sami na vrhu prvoligaške tabele.

Na drugoj strani, gosti su ostvarili ono što su htjeli i što je bilo vidljivo od prvog zvižduka povremeno nesigurnog sudije Radovanovića.

U prvom poluvremenu samo tri detalja su zaslužila da se pomenu.

Slobodni udarci Vlahovića u devetom i Kata u 26. minutu, kada je oba puta efektno odbranio golman Radulović, kao i najbolja šansa za domaćine, u 44. minutu koju je propustio Noma.

Šutirao je sa desetak metara, i školski i efektno, ali se opet sjajnom intervencijom istakao čuvar mreže Mladosti.

Rudar je za nekoliko nijansi pojačao tempo u nastavku, imao konstantnu ofanzivu, ali je do pravih prilika stigao u samom finišu.

Svakako do najveće u 83. minutu, kada je Jovović prošao po desnoj strani, pronašao usamljenog Vukovića koji je sa sedam metara, iz idealne pozicije, šutirao nespretno i umjesto mreže, na dva metra od gol linije pogodio saigrača Mrdaka od koga se lopta odbila do spretnog Radulovića.

Iskusni golman je epitet igrača utakmice zaslužio i zbog odbranjenog udarca Vlahoviću, iskosa, u posljednjim trenucima utakmice.

Što se napadačkog učinka gostiju tiče, vrijedan pomena je detalj iz 70. minuta kada su štoperi Rudara u posljednjem momentu uspjeli da osujete Đalca u gol prilici.

"Odigrali smo dobru utakmicu, ali nismo uspjeli da iskoristimo šanse. Važno je da su momci dali sve od sebe, pa nam sada ostaje da svu pažnju usmjerimo na revanš Kupa sa Lovćenom, kao i na derbi sa Sutjeskom”, kaže šef stručnog štaba Rudara, Mirko Marić.

"Čestitam igračima što su se borili od početka do kraja i uspjeli da osvoje bod protiv ekipe koja je bila nadmoćnija svih 90 minuta i imala više prilika”, rekao je trener Mladosti, Aleksandar Nedović

Rudar - Mladost 0:0

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 700. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica) i Nikola Radulović (Podgorica). Žuti kartoni: Gačević, Nestorović (Rudar), Đala (Mladost). Crveni: Lakić (Mladost).

Radanović, Tomašević, Đukić, Mijušković, Gačević (Jovović), Kato, Ig. Ivanović, Noma (Vuković), Brnović (Mrdak), Nestorović, Vlahović.

Mladost: Ml. Radulović, Pejović, Lagator, Đalac, Milić (Knežević), Novović, Mirković, Jovanović (Savićević), Lakić, Živković, Šćepanović (Mi. Radulović).

Bonus video: