U Milanelu više nema slika Berluskonija i Galijanija

1 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.04.2017. 16:06h

Silvio Berluskoni je prije desetak dana nakon više od 30 godina napustio Milan, prodao ga kineskim biznismenima i stavio tačku na vjerovatno najuspješniju predsjedničku eru u istoriji fudbala.

Kinezi, koji su blago rečeno nepoznanica za fudbalski svijest, odmah su na sebe skrenuli pažnju tim što su u trening centru Milanelo skinuli sve slike na kojima može da se vidi Berluskoni, kao i njegov saradnik Adrijano Galijani.

Za njih dvojicu su vezani veliki uspjesi "rosonera" - Berluskoni je dugo vremena znao kako da vodi klub, a Galijani kako da ekipu čini jačom...

Zato je potez novih vlasnika naišao na osudu u italijanskoj javnosti, iako su u klubu pokušali da se opravdaju obrazloženjem da su morali da skinu slike kako bi napravili prostor za slavljeničke nakon osvajanja Superkupa Italije u Dohi krajem 2016. godine.

Inače, Milanovi vlasnici su za mnoge na Apeninima i dalje misterija, pa je Marćelo Lipi, koji godinama radi u Kini (trenutno je selektor) nedavno izjavio:

"Za Interove vlasnike, kompaniju Suning, čuli su svi u Kini, ali o ovima koje treba da kupi Milan niko ne zna ništa", jasan je bio Lipi.

Bonus video: