U Nikšiću se danas možda kroji i titula

U slučaju da Sutjeska zabilježi 5. proljećni trijumf i osveti se „crvenima“ za ubjedljiv poraz u jesenjem dijelu, trebalo bi čudo da se dogodi da kraj Bistrice ne stigne prva titula od sticanja crnogorske nazavisnosti
4 komentar(a)
Sutjeska-Čelik, Foto: Luka Zeković
Sutjeska-Čelik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.03.2013. 09:02h

Duel gradskih rivala Sutjeske i Čelika mogao bi u potpunosti da razriješi dalji tok prvenstvene trke kada je u pitanju šampionski prsten.

Naime, u slučaju da nikšićki „plavo–bijeli“ zabilježe 5. proljećni trijumf i osvete se „crvenima“ za ubjedljiv poraz u jesenjoj sezoni, trebalo bi u pravom smislu te riječi čudo da se dogodi da kraj Bistrice ne stigne prva titula od sticanja crnogorske nazavisnosti.

Uostalom, Sutjeska je u dosadašnjem dijelu pokazala najviše. Najduže je gledala rivale s visine, snagom volje, karakterom i spretnošću „rušila“ sve pred sobom, a to su na svojoj koži najbolje osjetili protivnici. Istina, ne i današnji, koji će u komšijskom duelu pokušati da uspori jesenjeg prvaka.

Svjesni su izabranici Dragana–Gage Radojičića da ih očekuje više nego težak zadatak, iz prostog razloga jer „metalurzi“ imaju tim za respekt, u predhodna četiri kola ne znaju za neuspjeh, a još sanjaju šampionske snove.

"Čelik je jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Imaju izuzetne pojedince koji u svakom trenutku mogu da riješe meč. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost. Ipak, mi ćemo igrati svoju igru. Timski duh je nešto što nas krasi. Nezavisno od toga ko nam je rival, uvijek idemo na pobjedu, tako će biti i danas. Uspjesi u posljednje vrijeme dobar su vjetar u leđa. Poštujemo sve, ali najviše vjere imamo u sebe".

"Moramo biti disciplinovani, hrabri i odvažni. U svakom trenutku moramo znati šta i kako. Svakako da protivnik zaslužuje respekt. Moramo hladne glave ući u meč. U sudaru mladosti i iskustva vjerujem da će se na kraju radovati mladost", rekao je Ivan Janjušević, golman Sutjeske.

Sa druge strane “metalurzima“ neće nedostajati motiva protiv starijeg „brata“. To su izabranici Slavoljuba Bubanje najbolje demonstrirali u prvom dijelu prvenstva kada su u svim elementima fudbalske igre nadigrali nikšićke „plavo–bijele“.

A za borbu na dva fronta Čelik je iz kola u kolo podizao i tempirao formu, pa bi današnji meč mogao odgonetnuti dilemu da li imaju kvalitet da idu do samog kraja. Dakle, popusta nema i ne smije biti...

"Poštujemo rezultate koje je Sutjeska ostvarila. Bježe nam 10 bodova, što znači da su favoriti. Možda nemaju pojedince kao mi, ali kao kolektiv izuzetno su jaki. Da bismo napravili dobar rezultat, moramo primijeniti njihov metod – svi za jednog jedan za sve. U svakom slučaju očekuje nas težak meč. Nakon našeg uspjeha jesenas, dobro su nas analizirali i izvukli pouke. Ovo je za nas treći derbi u nastavku sezone".

"Vjerujem da možemo zaustaviti Sutjesku, ili bolje reći naći način da ih pobijedimo, zbog čega ćemo promijeniti koncepciju. Očekujem da će stadion biti pun, a u takvom ambijentu znam kako djeluju moji momci.Poseban motiv za lidera nam ne treba. Poslije novog derbija uslijediće serija lakših mečeva, tako da je još sve otvoreno", rekao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Sutjeska - Čelik

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje), Srđan Korać (Bar). Početak u 15 časova.

Sutjeska (4-4-2): Janjušević - Bečelić, Ognjanović, Ćuković, Stijepović - Nikolić, Jovović, Stevović, Perošević - Ćetković, Isidorović.

Čelik (4-2-3-1): Banović - Dubljević, Radović, Đikanović, Bulatović - Kolev, Bulajić - Zorić, Ristić, Marjanović - Račić.

Bonus video: