U sporu sa UEFA, švajcarski sud odlučio u korist Siona

Fudbalski klub Sion saopštio je danas da je sud u Švajcarskoj presudio u njegovu korist i da bi trebao da bude vraćen u takmičenje Liga Evrope.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2011. 22:27h

Fudbalski klub Sion saopštio je danas da je sud u Švajcarskoj presudio u njegovu korist i da bi trebao da bude vraćen u takmičenje Liga Evrope.

Klub je na svojoj internet stranici objavio odluku suda u Vodu u kojoj se navodi da su mjere Evropske fudbalske federacije "protivne njenim pravilima i neopravdane", kao i da UEFA treba da plati Sionu 33.000 švajcarskih franaka na ime odštete.

UEFA je kaznila Sion i izbacila ga iz takmičenja Liga Evrope zato što je tokom ljeta doveo nove fudbalere u klub iako je prethodno zbog kršenja pravila transfera bio pod zabranom dovođenja novih igrača.

Sion je izgubio spor sa UEFA na nekoliko instanci sportskih sudova pa je odlučio da se žali civilnom sudu u švajcarskom kantonu u kome se nalazi sjedište UEFA.

Takođe danas, Svjetska fudbalska federacija saopštila je da podržava UEFA koja je najavila žalbu na takvu odluku suda.

Igrači koje je Sion doveo iako je bio pod zabranom nastupali su za klub u meču kvalifikacija za Ligu Evrope protiv škotskog Seltika kada je švajcarski tim trijumfovao ali je poslije žalbe Seltika izbačen iz takmičenja.

Umjesto Siona u Grupi I Lige Evrope igrao je Seltik i izgubio u prve dvije utakmice protiv madridskog Atletika i italijanskog Udinezea.

Bonus video: