Ubjedljivi Čelzi, Kosta pogodio na debiju

Londonski klub siguran na gostovanju Barnliju. Naturalizovani Španac pogodio za 1:1 i najavio da će biti veliko pojačanje
2 komentar(a)
Čelzi, Dijego Kosta, Foto: Reuters
Čelzi, Dijego Kosta, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.08.2014. 21:09h

Čelziju nije trebalo mnogo da pokaže zašto je favorit broj jedan u trci za titulu u Premijer ligi, pa je Barnli na otvaranju mogao samo da posmatra kako moćno djeluje nova mašinerija "plavaca".

Na stadionu "Tarf Mur" je bilo 3:1 za goste, a svi golovi su pali u prvom poluvremenu u kojem je Čelzi i pokazao svima kakve mogućnosti ima.

Iako je Barnli poveo preko Arfilda u 14. minutu dileme nije bilo, jer je Dijego Kosta samo tri minuta kasnije izjednačio i debi obilježio golom, ali i pokazao da igra Čelzija već sada zavisi mnogo od njega.

Bravurozna asistencija Seska Fabregasa za Andrea Širlea (2:1, u 21. minutu) podsjetila je sve na Ostrvu kako je Španac igrao u dresu Arsenala, a u 34. je Bane Ivanović postavio konačan rezultat i najavio siguran trijumf.

Žoze Murinjo je u prvom zvaničnom meču u sezoni lansirao gotovo sva pojačanja, jedino nije bilo mjesta za lijevog beka Filipea Luisa.

Kosta, Fabregas i Tibo Kurtoa su bili starteri, a šansu je u drugom poluvremenu dobio i Didije Drogba...

Bonus video: