Udarac za Atletiko: Simeone kažnjen osam mečeva

Argentinac suspendovan zbog isključena protiv Reala, ali i zato što je udario sudiju, ironično aplaudirao i odbijao da napusti teren
3 komentar(a)
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.08.2014. 15:40h

Histerisanje i udaranje četvrtog sudije u revanš meču Superkupa Španije protiv Reala je skupo koštalo trenera Atletika Dijega Simeonea - po kazni Fudbalskog saveza Argentinac neće moći da vodi ekipu narednih osam utakmica u domaćim takmičenjima.

Simeone je isključen na startu meča, a onda je i dva puta po glavi udario četvrtog sudiju prije nego što je otišao u svlačionicu.

Čelnici španskog saveza nisu imali milosti...

“Ćolo je skupo platio trenutak bijesa i grešku koju je napravio”, napisao je madridski "As".

Trener Atletika je kažnjen dva meča jer je isključen, četiri zato što je imao fizički obračun sa sudijom, te po jedan zbog ironičnog aplaudiranja i odbijanja da napusti teren čim mu je sudija pokazao put u svlačionicu.

Atletiko ima 10 dana da sastavi žalbu na suspenziju, a ako kazna ostane ista to znači da će Simeone s tribina gledati mečeve protiv Raja (večeras), Eibara, Reala, Selte, Almerije, Sevilje, Valensije i Espanjola.

Ako i suspenzija bude smanjena jasno je da Simeone neće voditi "kolćonerose" u gradskom derbiju u gostima protiv Reala 13. septembra.

Bonus video: