Udineze pobijedio Lacio

"Zebrama" je ovo treća uzastopna pobjeda, a Rimljanima drugi vezani neuspjeh nakon što je u ponedjeljak poražen od Juventusa na "Olimpiku"
0 komentar(a)
Udineze - LAcio, Foto: Beta/AP
Udineze - LAcio, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.04.2013. 21:14h

Magija Antonija di Natalea bila je dovoljna Udinezeu da savlada Lacio, stigne ga na 5. mjestu na tabeli i oživi evropski san.

Popularni Toto je u skromnom meču na "Friuliju" bio jedina svijetla tačka tako što je u 19. minutu u svom stilu polumakazicama matirao Federika Marketija i, kasnije se ispostavilo, postavio konačan rezultat.

"Zebrama" je ovo treća uzastopna pobjeda, a Rimljanima drugi vezani neuspjeh nakon što je u ponedjeljak poražen od Juventusa na "Olimpiku".

Đenova je sve bliža Seriji B nakon što nije pobijedila ni u osmoj utakmici zaredom. „Grifoni” su remizirali kod kuće sa Atalantom (1:1) i ostali na 18. mjestu pa je jasno da će do kraja voditi žestoku borbu za opstanak sa Sijenom i Palermom.

Bitne stvari na "Ferarisu" su viđene na samom startu meča, prvo je Đenova povela golom Flora Floresa u 6, a samo dva minuta kasnije poravnao je Del Groso.

Sjutra veče se u Torinu igra veliki derbi između Juventusa i Milana, a u dresu „rosonera” neće biti Marija Balotelija koji odrađuje još jedan meč kazne.

S druge strane, Mirko Vučinić najavljen je kao jedini napadač u formaciji 3-5-1-1 trenera Antonija Kontea.

"Mi već 24 utakmice osvajamo isti broj bodova kao Juventus. Ni u čemu ne zaostajemo za njima, već tri četvrtine prvenstva im pariramo i ne postoji razlika u kvalitetu koju moramo da nadomjestimo", rekao je potpredsjednik Milana Adrijano Galijani uoči okršaja na "Juventus areni".

Stefan Savić se oporavio od povrede i najavljen je u prvom timu Fiorentine protiv Torina, a Stevan Jovetić bi trebalo da bude na klupi.

Inter čeka Parmu (12.30), dok se očekuje lagan posao za Romu koja na "Olimpiku" igra sa Peskarom. Interesantno će biti i u derbiju Sicilije - Katanija čeka Palermo.

Rezultati

Udineze - Lacio 1:0 (Di Natale 19)

Đenova - Atalanta 1:1 (Floro Flores 6 - Del Groso 8)

Sjutra: Inter - Parma, Roma - Peskara, Bolonja - Sampdorija, Katanija - Palermo, Fiorentina - Torino, Napoli - Kaljari, Sijena - Kjevo, Juventus - Milan.

Bonus video: