Uefa prepolovila kaznu Dinamu iz Kijeva, utakmica sa Sitijem pred navijačima

0 komentar(a)
Uefa, Foto: Uefa
Uefa, Foto: Uefa
Ažurirano: 02.02.2016. 22:29h

Žalbena komisija Evropske fudbalske unije (Uefa) prepolovila je danas kaznu Dinamu iz Kijeva, pa će se utakmica sa Mančester sitijem u osmini finala Lige šampiona igrati pred navijačima.

Uefa je kaznila Dinamo Kijev suspenzijom stadiona na dvije utakmice zbog rasističkog ponašanja navijača i napada na gostujuće navijače, ali je Žalbena komisija odlučila da prepolovi kaznu. Uefa nije obrazložila razlog svoje odluke.

Uefa je prepolovila i novčanu kaznu, pa će Dinamo platiti 50.000 eura.

Dinamo je tako ispunio kaznu u decembru, u utakmici protiv Makabija iz Tel Aviva pa će 24. februara u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona igrati protiv Mančester sitija na Olimpijskom stadionu u Kijevu, kapaciteta 70.000 sjedišta.

Ukrajinski klub je kažnjen jer su njegovi navijači napali najmanje osmoro pristalica Čelsija tokom utakmice u Kijevu odigrane 20. oktobra.

Većina napadnutih navijača bili su tamnoputi, navela je Uefa. Uefina anti-diskriminatorna organizacija Fare, koja šalje svoje posmatrače na evropske utakmice, snimila je video klip u kojem se vidi da četvoricu tamnoputih muškaraca jure domaći navijači po tribini.

Obezbjeđenje na stadionu nije reagovalo a nekoliko tamnoputih navijača je uhvaćeno i prebijeno, zajedno sa jednim čovjekom koji je pokušao da pomogne.

Bonus video: