Ujedinjeni - navijači Borusije i Monaka zajedno protiv straha

Tri jake eksplozivne naprave aktivirane su sinoć u blizini autobusa, koji je vozio igrače Borusije na stadion, a Mark Bartra, defanzivac "milionera", povrijeđen, nakon što su na njega pali komadići stakla
0 komentar(a)
Navijači, Foto: Twitter
Navijači, Foto: Twitter
Ažurirano: 12.04.2017. 05:26h

Njemačka policija ne zna ko stoji iza napada na autobus fudbalera Borusije Dortmund, koji se dogodio sinoć uoči utakmice sa Monakom u četvrtfinalu Lige šampiona, niti želi da komentariše mogućnost da je riječ o terorističkom aktu.

"Rizik od terorizma uvijek postoji, ali nećemo da spekulišemo. Istragu vodimo profesionalno", kazao je šef policije u Dortmundu Gregor Lange, koji je potvrdio da je u blizini hotela, u kome su bili smješteni fudbaleri, nađeno pismo.

"Autentičnost pisma se utvrđuje", rekao je Lange,

Tri jake eksplozivne naprave aktivirane su sinoć u blizini autobusa, koji je vozio igrače Borusije na stadion, a Mark Bartra, defanzivac "milionera", povrijeđen, nakon što su na njega pali komadići stakla.

Riječ je o povredi ruke i on je sinoć operisan. Povrede nijednog trenutka nisu bile opasne po život.

Utakmica je odložena za danas u 18 i 45.

Navijači oba tima u teškim trenucima su pokazali svu ljepotu fudbala.

Pristalice Monaka su na stadionu skandirale "Dortmund, Dortmund", a domaći im uzvratili tako što su se organizovali preko društvenih mreža i ponudili im besplatan smještaj.

U mnogim domovima u Dortmundu sinoć su se, tako, spojili navijači dva tima, koji bi večeras zajedno trebalo da se nađu na tribinama "Signal Iduna parka".

Bonus video: