Ukrajinci bez šuta protiv Kameruna

“Plavo-žuti” nisu uspjeli ni da šutnu na gol kombinovanom sastavu Kameruna, koji je dominirao u prvom poluvremenu, u kojem su “lavovi” promašili četiri šanse
50 pregleda 13 komentar(a)
Roman Zozulja i Orelijen Šeđu, Foto: Beta/AP
Roman Zozulja i Orelijen Šeđu, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.06.2013. 21:14h

Iako je Fudbalski savez Ukrajine platio Kamerunu 150.000 eura kako bi se na pravi način njihova selekcija pripremila za duel pod Goricom, test nije uspio.

Tačnije, učinio je da još više zaboli glava selektora Mihajla Fomenka, poštu su najgori na Olimpijskom stadionu u Kijevu, u igri bez golova, bili igrači Dnjepra, koje je želio da psihološki podigne nakon neuspješne klupske sezone.

“Plavo-žuti” nisu uspjeli ni da šutnu na gol kombinovanom sastavu Kameruna, koji je dominirao u prvom poluvremenu, u kojem su “lavovi” promašili četiri šanse.

Fomenko je odreagovao izmjenama na poluvremenu, težište igre je preselio na drugu polovinu, ali je Ukrajini nedostajalo brzine, ali i kreacije da se odigra završni pas.

Ukrajina je nastupila bez Timoščuka, koji je tek završio sezonu u Bajernu (pojačaće Zenit), a za brigu Fomenku je i povreda defanzivca Šahtjora, Aleksandra Kučera.

Ranije su zbog povreda za meč u Podgorici otpali napadač Marko Dević i defanzivac Vitalij Mandžjuk, dok je vezista Šahtjora Taras Stjepanenko suspendovan.

Meč u Kijevu posmatrao je “specijalac” iz stručnog štaba naše reprezentacije, Dragoje Leković.

Bonus video: