Ukrajinci „pospremljeni” sa tri gola u mreži

Omladinska reprezentacije Crne Gore savladala Ukrajinu (3:1). Naredni prijateljski meč na programu u petak
0 komentar(a)
crna gora, Foto: Savo PRELEVIĆ
crna gora, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 15.03.2011. 20:16h

Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je Ukrajinu u prijateljskom meču odigranom na terenu trening kampa Fudbalskog saveza rezultatom 3:1. Dvostruki strijelac u pobjedi „sokolića“ bio je Marko Bakić, dok je treći pogodak djelo Todorovića. Počasni pogodak za gostujuću selekciju postigao je Orlovski.

Četa Aleksandra Miljenovića gospodarila je terenom tokom svih 90 minuta igre, stvarala prilike i potpuo zasluženo upisala ubjedljivu pobjedu.

- Upisali smo zasluženu i ubjedljivu pobjedu. Odigrali smo dobar meč, ali ipak nisam u potpunosti zadovoljan pošto smo imali propusta u igri pogotovo u prvom dijelu susreta. Napravili smo dosta grešaka na sredini u prvom dijelu. Ovo je prvo prva pobjeda ove generacije koja u formiranju i koja će biti bolja u narednom periodu - rekao je selektor Miljenović.

Uvodni minuti susreta najavili su dobro izdanje momaka u crvenim dresovima. Dominaciju na sredii terena naši omladinci krunisali su u 12. minutu – mrežu gostiju zatresao je Marko Bakić, koji je izveo slobodan udarac i uz pomoć proitvničkog golmana donio prednost našoj selekciji.

Ukrajinci su uspjeli da izjednače do odlaska na odmor, iako nisu stvorili nijednu ozbiljniju priliku. Mreža Petkovića zatresla se nakon kornera i odlične rekacije Orlovskog – mladi napadač petom je zahvatio loptu i poslao je u donji desni ugao našeg gola.

U nastavku susreta „sokolići“ su zaigrali još bolje i ofanzivnije, pa je nakon osam minuta igre prednost ponovo bila na našoj strani. Odličan solo prodor Bakića po lijevoj strani gosti su zaustavili prekršajem na samoj ivici kaznenog prostora, koji je još jednom direktno iz slobodnog udarca savladao Volinjeca.

U samom finišu susreta Ukrajinci su sve karte bacili na napad, što je ostavilo prostora za kontranapade naše selekcije. U prvom minutu nadoknade vremena Vukčević je osvojio loptu na sredini terena, sjajno proigrao Todorovića koji je plasirao loptu i postavio konačan rezultat susreta.

Priliku da upišu novu pobjedu u duelu sa Ukrajinom naša omladinci imaće u četvrtak.

Crna Gora je igrala u sastavu Petković, Milošević, Mustur, Šahman (Tatar), Kopitović, Božović, Pepić (Todorović), Anđušić (Medenica), Mrdak, Bakić (Vukčević), Đorđević (Tabaš).

Bonus video: