Uskoro počinje rekonstrukcija tribine stadiona u Nikšiću

Od ukupne ugovorene vrijednosti, Vlada će budžetom za 2020, 2021. i 2022. godinu opredijeliti sredstva u iznosu od 3,3 miliona eura, dok će ostatak sredstava obezbijediti FSCG
2486 pregleda 4 komentar(a)
Planirani izgled zapadne tribine, Foto: Vlada Crne Gore
Planirani izgled zapadne tribine, Foto: Vlada Crne Gore

Uprava javnih radova ugovorila je danas realizaciju projekta rekonstrukcije zapadne tribine stadiona Sutjeske u Nikšiću, za koju će Vlada Crne Gore i Fudbalski savez izdvojiti blizu 4,6 miliona eura.

Kako je saopšteno iz Vlade, nikšićko preduzeće “Roaming Montenegro” doo, koje je u postupku javne nabavke proglašeno najpovoljnijim ponuđačem, obavezalo se da radove završi u roku od 12 mjeseci od uvođenja u posao.

fscg
Planirani izgled zapadne tribine(Foto: Vlada Crne Gore)

Od ukupne ugovorene vrijednosti, Vlada će budžetom za 2020, 2021. i 2022. godinu opredijeliti sredstva u iznosu od 3,3 miliona eura, dok će ostatak sredstava obezbijediti FSCG.

Rekonstruisani objekat imaće prizemlje i tri sprata, a ukupna bruto površina, zajedno sa tribinom za gledaoce kapaciteta 3.200 sjedišta, iznosiće oko 6.200 metara kvadratnih.

fscg
Planirani izgled zapadne tribine(Foto: Vlada Crne Gore)

"Realizacijom ovog projekta steći će se uslovi za unapređenje kvaliteta rada Fudbalskog kluba “Sutjeska”, posebno kada je riječ o mlađim kategorijama, kao i za ispunjavanje evropskih standarda prilikom organizacije zvaničnih utakmica", navode iz Vlade.

Ističu da projekti modernizacije sportske infrastrukture u kapitalnom budžetu Vlade zauzimaju sam vrh prioriteta, te da ukupna vrijednost investicija u ovoj oblasti, koje trenutno realizauje Uprava javnih radova, iznosi oko 20 miliona eura.

Bonus video: