Utakmice crnogorskog šampionata skinute sa internet kladionica

Okršaj Rudara i Mogrena u Pljevljima nije skinut sa liste, ali je kvota na trijumf gostiju veoma mala
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2011. 18:02h

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević održao je sastanak sa predstavnicima prvoligaških klubova, povodom vrlo osjetljive time - regularnosti takmičenja u finišu šampionata.

Razloga za sastanak takve vrste ima na pretek, jer na "sumnjive radnje" na domaćoj fudbalskoj pozornici ukazuju dešavnja iz prošlosti, čak i vrlo bliske, ali i neke "najave" pred sjutrašnje utakmice.

U fudbalskim krugovima, koji su u Crnoj Gori dobro obaviješteni, već cijelu sedmicu kruži priča da su ishodi sjutrašnjih utakmica u Petrovcu i Golubovcima unaprijed poznati. Petrovac će, ako je vjerovati takvim pričama, sigurno pobijediti Grbalj, dok će Sutjeska na gostovanju Zeti izboriti bodove spasa.

U ponudi na onlajn klađenju samo su četiri utakmice prvenstva Crne Gore

Da li su u pitanju samo glasine, vjerovatno nikada neće biti utvrđeno, pa čak i da ishodi mečeva budu slični ovakvim "najavama". A da je riječ o utakmicama koje su u najmanju ruku sumnjive, govori i to što meč u Petrovcu nije ni bio u ponudi kladionica, a da je meč u Golubovcima skinut sa liste.

Nisu to uradili samo domaći bukmejkeri, već i na najpoznatije svjetske kladioničarske kuće, pa i najveća među njima – "Bet and Win".

Opravdan oprez bukmejkera

U ponudi na onlajn klađenju samo su četiri utakmice prvenstva Crne Gore. Do 12 sati bilo ih je pet (sve osim Petrovac - Grbalj), a onda je nakon samo dva sata valjda proradila dojava iz Crne Gore, pa je meč Zeta - Sutjeska nestao sa liste.

Okršaj Rudara i Mogrena u Pljevljima nije skinut sa liste, ali je kvota na trijumf gostiju veoma mala

Oprez bukmejkera je sasvim opravdan, s obzirom na to da nam je nekoliko kladioničara koji ulažu novac preko interneta potvrdilo da su prošle sedmice uzeli lijepe sume na utakmice domaćeg šampionata, posebno na utakmicu Lovćen - Petrovac (domaćin slavio sa 3:2), koja nije mogla da se igra na domaćim kladionicama, ali je zato bila dostupna putem internet klađenja.

Okršaj Rudara i Mogrena u Pljevljima nije skinut sa liste, ali je kvota na trijumf gostiju veoma mala – na Bet and Win-u iznosi 1,45.

Istorijat duela ova dva tima podgrijava sumnje o regularnosti meča.

Kako su igrači igrali protiv Budvana

U sezoni 2008/2009, kada je Mogren bio šampion, Budvani su slavili u Pljevljima sa 1:0. Sedam dana kasnije, nakon meča između Budućnosti i Rudara, dogodila se epska scena - tadašnji predsjednik Budućnosti Kemal Đečević predao je CD sa utakmice Rudar – Mogren tadašnjem treneru Pljevljaka Miodragu Radanoviću, da bi, kako je rekao, vidio kako su se njegovi igrači borili protiv Budvana.

Uostalom, od mnoštva sumnjivih, pa i očigledno namještrenih mečeva u minulih skoro pet sezona, samo je jedna označena kao takva

Sezonu kasnije, kada je Rudar bio prvak, pod Golubinjom je bilo laganih 3:1 za domaćina, a nakon tog meča ostavku je sa klupe budvanskog kluba neočekivano podnio Dejan Vukićević. Mečeve je dobijao, dakle, tim koji je jurio titulu, a sada je to Mogren.

Zbog svega toga, reagovali su čelnici Fudbalskog saveza, ali pitanje je da li i na koji način mogu da spriječe zakulisne radnje.

Uostalom, od mnoštva sumnjivih, pa i očigledno namještrenih mečeva u minulih skoro pet sezona, samo je jedna označena kao takva – riječ je o duelu između Zete i Mogrena prije dvije sezone, koji je Zeta odigrala bez devet prvotimaca, da bi sedam dana kasnije protiv Budućnosti nastupila u najjačem sastavu.

Disciplinska komisija FSCG zbog toga je Zeti oduzela devet bodova.

Bonus video: