Uzbudljivi derbi: Barsa postigla dva gola, a igrala 1:1 sa Valensijom

Barselona je remijem u Valensiji zadržala četiri boda prednosti
0 komentar(a)
Žordi Alba, Foto: Reuters
Žordi Alba, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.11.2017. 21:55h

Barselona je preživjela na jednom od najtežih gostovanja - "Mestalji". U derbiju neporaženih ekipa gosti imaju više razloga za zadovoljstvo, pošto su zadržali lidersku poziciju sa četiri boda prednosti nad Valensijom.

Derbi je opravdao očekivanja, oba tima su imale šanse za pobjedu, ali Barselona može da žali za greškom sudija, koje nijesu vidjeli gol Mesija u 33. minutu.

Valensija je povela golom Rodriga, da bi na sjajnu asistenciju Mesija Žordi Alba manirom vrhunskog napadača pogodio iz voleja za konačnih 1:1.

Oba tima su ostala neporažena.

Sevilji je pripao derbi na "Madrigalu"! Iako su izabranici Eduarda Berisa bili u naizgled bezizlaznoj situaciji nakon što je u drugom poluvremenu "žuta podmornica" povela sa 2:0, sve se preokrenulo u svega dva minuta.

Lengle u 56. i minut kasnije Vaskez su doveli do poravnanja nakon isključenja Viktora Ruisa za Seviljmu je penal pogodio Banega. Sevilja je sada peta sa četiri boda više od Viljareala, dok je ispred nje Real sa dva boda više.

Вильярреал - Севилья 2:3 от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Poput podnevnog duela Deportivo - Atletik i utakmica u San Sebastijanu između Real Sosijedada i Las Palmasa je završena identičnim remijem (2:2). Gosti bi trebalo da budu zadovoljniji, pošto su prekinuli niz od osam poraza, ali podatak da je Liok Remi imao dva zicera da Las Palmasu obezbijedi pobjedu, govvori u prilog činjenici da je domaćin srećniji zbog remija.

Poveli su gosti, Sosijedad je preokrenuo a već u 67. minutu postavljen je konačan rezultat.

Sosijedad je sedmi sa 19 bodova, dok je Las Palmas u zoni ispadanja sa svega sedam bodova, pet manje od Depoertiva u zoni spasa.

Iako su dva puta vodili, fudbaleri Atletik Bilbaa remizirali su protiv La Korunje (2:2) u prvom meču današanjeg programa španske Primere.

Gosti su u vođstvo došli 16. minutu preko Susaete. U 35 minutu izjednačio je Adrian, a novo vođsto timu iz Baskije donio je Injaki Vilijams u 60. minutu.

Konačan rezultat postavio je Šar u 76. minutu.

Rezultati:

Deportivo - Atletik 2:2 (Adrijan 35, Šar 76 - Susaeta 16, Vilijams 60)

Real Sosijedad - Las Palmas 2:2 (Viliujan Hose 31, Januzaj 62 - Tana 21, Viera 67)

Viljareal - Sevilja 2:3 (Bakambu 19, Baka 53 - Lengle 56, Vaskes 57, Banega (penal) 78)

Valensija - Barselona 1:1 (Rodrigo 60 - Žordi Alba 82)

Bonus video: