Valdes zvanično potpisao za Mančester junajted

0 komentar(a)
Viktor Valdes, Foto: Manutd.com
Viktor Valdes, Foto: Manutd.com
Ažurirano: 08.01.2015. 21:46h

Mančester junajted saopštio je danas da je potpisao ugovor sa golmanom Viktorom Valdesom na godinu i po dana.

Bivši igrač Barselone postao je prvo pojačanje Junajteda u zimskom prelaznom roku, a u ekipi će biti zamjena Davidu de Hei, kome je do kraja ugovora ostalo još 18 mjeseci.

"Stvarno sam počastvovan što sam došao u Mančester junajted. Htio bih da se zahvalim Luju van Galu i klubu što su mi dozvolili da se rehabilitujem i da treniram u njihovom trening centru", rekao je Valdes za klupsku televiziju.

Golman je trenirao u Karingtonu još od kraja oktobra, kada je pojačao rad na oporavku nakon ozbiljne povrede koljena.

"Za ovo malo vremena što sam proveo ovdje mogu da vidim da je Mančester junajted vrlo poseban klub. Radio sam sa Van Galom dok sam bio u Barseloni i to što sada možemo da se ujedinimo u Barseloni je ostvarenje sna", rekao je 32-godišnji Valdes.

Trofejni golman je u Barseloninom dresu osvojio tri Lige šampiona, šest titula prvaka Španije i tri nacionalna kupa. Sa reprezentacijom osvojio Svjetsko prvenstvo 2010. i Evropsko 2012. godine, ali nije igrao ni na jednom od tih turnira.

"Oduševljen sam što je Viktor došao. On je vrlo iskusan golman i njegovi trofeji dovoljno govore. Mnogo puta sam govorio da je Mančester junajted uvijek zainteresovan za najbolje igrače. Viktor se ponašao vrlo profesionalno tokom rehabilitacije i bio je impresivan na treninzima sa prvim timom proteklih nedjelja", rekao je Van Gal.

"U tim dolazi kao drugi golman i sjajno je pojačanje za seniorsku ekipu", dodao je trener.

Bonus video: