Valensija kažnjena iz kontri, Sevilji gradski derbi

Sevilja je na „Pishuanu” razbila Betis (4:0). Već u 2. minutu prednost domaćinu donio je Kolumbijac Karlos Baka
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2013. 22:46h

U ljutom derbiju Andaluzije u modi je bijela boja, pošto je Sevilja na „Pichuanu” razbila Betis (4:0). Već u 2. minutu prednost domaćinu donio je Kolumbijac Karlos Baka, da bi meč bio riješen u 44. minutu, kada je Kamerunac Stefano Mbija pogodio na asistenciju kapitena Ivana Rakitića.

Dva minuta ranije „zeleni” su ostali sa igračem manje - iskjučen je Brazilac Paulao.

No, Betis nema za čim da žali jer nije uputio niti šut u gol Sevilje. Ovaj duel je umnogome bio sličan prošlogodišnjem porazu na istom stadionu (5:1), ali su sada zasigurno domaći navijači imali puno više razloga za sreću - Betis su prikovali za dno tabele.

Odigrana su još tri duela. U prva dva su slavili gosti. Viljareal je savladao Levante sa 3:0, a već u 13. minutu Bruno je sa penala, zbog kojeg je isključen golman Kejlor Navas, donio prednost „žutoj podmornici”. Poigravali su se potom gosti i ubjedljivom pobjedom učvrstili se na posljednjem mjestu koje donosi Ligu šampiona.

Sličan epilog imala je i druga utakmica, u kojoj je Espanjol poveo sa penala na stadionu „Marija Teresa Riveiro”, a najstrožu kaznu je skrivio golman Ruben. Siguran realizator penala bio je Serhio Garsija, koji je do kraja upisao het-trik.

A poražena je i Valensija, ali na gostovanju Elćeu (2:1). „Slijepi miševi” su dominirali, uputili čak 25 šuteva, ali su surovo kažnjavani iz kontre.

Bonus video: