Valensija pauzira do 12 nedelja zbog povrede

0 komentar(a)
Ener Valensija, Foto: Twiter
Ener Valensija, Foto: Twiter
Ažurirano: 03.08.2015. 19:24h

Fudbaler Vest Hema Ener Valensija odsustvovaće sa terena do 12 nedjelja zbog povrede desnog koljena i desnog skočnog zgloba, saopštio je danas londonski klub.

Valensija se povrijedio prošlog četvrtka tokom utakmice sa Astrom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, nakon što je postigao gol.

U saopštenju se navodi da je Valensija "ozbiljno povrijedio desno koljeno i desni skočni zglob", a klupski ljekari ne isključuju mogućnost operacije.

"Ener je jutros išao na konsultacije gdje smo razgovarali o rezultatima skenera. Mala je šansa da je potrebna operacija, nadamo se da ćemo konzervativnim uspjeti da saniramo povredu. Sljedeće nedjelje ćemo biti sigurni da li će morati da se obavi operacija, ali ako sve bude po planu nadamo se da će Ener moći da se vrati na teren za 10 do 12 nedelja", naveo je šef ljekarskog tima Vest Hema Stijn Vandenbruk.

On je dodao da će u naredne tri nedjelje Ener nositi zašitnu čizmu i da će hodati uz pomoć štaka, pa da će poslije toga početi rehabilitaciju.

Uprkos Vandenbrukovoj izjavi Valensija je na svom Instragam profilu uz fotografiju sa utakmice sa Astrom, naveo da mu neće biti potrebna operacija.

"Zahvalan sam svima na podršci u teškom trenutku. Hvala bogu, dobio sam sjajne vijesti i neću morati na operaciju", naveo je on.

Bonus video: