Valensija u Ligi šampiona, oproštaj Grizmana i Godina od Atletika

Valensija je prvenstvo završila na četvrtom mjestu sa 61 bodom, dva više od Hetafea koji je igrao neriješeno 2:2 sa Viljarealom.
1551 pregleda 0 komentar(a)
Valensija
Valensija

Pobjedom u gostima protiv Valjadolida sa 2:0, Valensija je u posljednjem kolu Primere izborila plasman u Ligu šampiona.

Golove za pobjedu Valensije postigli su Karlos Soler u 36. minutu i Rodrigo u 52. Valensija je prvenstvo završila na četvrtom mjestu sa 61 bodom, dva više od Hetafea koji je igrao neriješeno 2:2 sa Viljarealom.

Hetafe je na svom stadionu dvaput imao vođstvo, ali je Viljareal oba puta uspijevao da se vrati. Vodeći gol za Hetafe je dao Fransisko Portiljo u 13. minutu, da bi Viljareal izjednačio preko Ibore u 44.

Novo vođstvo Hetafeu donio je Nemanja Maksimović u 76. minutu, ali je konačan rezultat postavio Đerar Moreno u 87.

U prvom meču današnjeg programa, Levante i Atletiko Madrid igrali su neriješeno 2:2. Utakmica nije imala takmičarski značaj, niti je mogla da pomjeri ijedan tim na tabeli sa već "zakucanih pozicija".

Ipak, duel u Valensiji donio je posebnu vrijednost za nekoliko igrača. Prije svega Dijegu Godinu, legendi Atletika, koji je igrao za Madriđane devet godina. Urugvajski defanzivac (33) posljednji put je nosio dres "jorgandžija", jer nije uspio da se dogovori sa klubom oko nastavka saradnje, pa će nastaviti karijeru u Interu.

Od dresa Atletika oprostio se i Antoan Grizman, francuski napadač, koji je pet godina igrao pod komandom DijegaSimeonea. On još nije ozvaničio da će preći u Barselonu, ali je nakon njegovog definitivnog rastanka sa Madriđanima samo pitanje dana kada će ga predstaviti na Nou Kampu.

Sevilja je na svom terenu pobijedila Atletik Bilbao sa 2:0, pa je tako klub iz Baskije ostao bez plasmana u Evropu, a Andalužani će igrati u Ligi Evropa.

Espanjol je to iskoristio i došao do sedmog mjesta, pošto je na svom terenu sa 2:0 pobijedio Real Sosijedad.

Rezultati 38. kola

Levante - Atletiko (M) 2:2

Kabako 6, Rođer 36 - Rodrigo 68, Kamelo 79.

Espanjol - Sosijedad 2:0

Rosales 58, Vu Lei 65.

Hetafe - Viljareal 2:2

Portiljo 13, Maksimović 76 -- Ibora 44, Moreno 87.

Sevilja - Atletik Bilbao 2:0

Ben Jeder 44, El Hadadi 90+2.

Valjadolid - Valensija 0:2

Soler 36, Rodrigo 52.

Alaves - Đirona (20.45)

Selta - Rajo Valjekano (20.45)

Ueska - Leganes (20.45)

Nedjelja

Real Madrid - Betis (12)

Eibar - Barselona (16.15)

Bonus video: