Valensija zaustavljena u Madridu, domaćini maksimalni danas

Nakon poraza Valensije, ispostavilo se da je Barselona profitirala jučerašnjim remijem sa Seltom - uvećala je prednost na vrhu na pet bodova
0 komentar(a)
Hetafe, Foto: As.com
Hetafe, Foto: As.com
Ažurirano: 03.12.2017. 21:56h

Valensija je zaustavljena u Madridu - seriju od 15 mečeva bez poraza ove sezone (13 u prvenstvu i dva u Kupu kralja) prekinuo je Hetafe, i to sa deset igrača.

Gol odluke postigao je Markel Bergara u 66. minutu. Gosti su cijelo drugo poluvrijeme imali igrača više, nakon isključenja Arambarija, stvorili nekoliko šansi, ali nisu uspjeli ni da izjednače.

Zaza je imao sjajnu priliku u petom minutu nadoknade - glavom je prebacio gol.

Nakon poraza Valensije, ispostavilo se da je Barselona profitirala jučerašnjim remijem sa Seltom - uvećala je prednost na vrhu na pet bodova.

Dobitnik kola je i Atletiko, koji se jučerašnjom pobjedom nad Sosijedadom primakao Valensiji na bod, a lideru na šest.

Ejbar je na svom terenu bio bolji od Espanjola pa sada sa 17 bodova je na 13. mjestu. Espanjol ima bod manje i dvije pozicije je niže plasiran.

Viljareal je na gostovanju Leganesu pretrpio sličan scenario kao i u prethodnom kolu na "Madrigalu" sa Seviljom. Poveo je, a onda je izgubio.

"Žutu podmornicu" kao da potapa težak raspored igranja svaka tri dana na tri fronta, pa je protiv Sevilje u finišu ispustila prednost od dva gola.

Danas je Viljareal poveo golom Rabe u 60. minutu, da bi 12 minuta kasniije Riko izjednačio, u 81. je El Zar potpisao preokret, a Gabrijel je u trećem minutu sudijske nadoknade potpisao krajnjih 3:1.

U posljednjem duelu dana Las Palmas je pobijedio Betis i zoni spasda je prišao na svega dva boda.

Nakon 14. kola Viljareal je šesti sa 21 bodom, dok je Leganes mjesto iza sa bodom manje.

Rezultati

Hetafe - Valensija 1:0

Bergara 66.

Leganes - Viljareal 3:1

Riko 72, El Zar 81, Gabrijel 90+3. - Raba 60.

Eibar - Espanyol 3:1 (Kike 9, Aleho 38, Đordan (penal) 69 - Enrik (autogol) 79)

Las Palmas - Betis 1:0 (Kaleri 19)

Ponedjeljak: Đirona - Alaves.

Subota: Barselona - Selta 2:2, Atletik Bilbao - Real Madrid 0:0, Atletiko Madrid - Real Sosijedad 2:1, Sevilja - Deportivo 2:0.

Bonus video: