Valke poručio Brazilu: Nemate izbora, morate da budete spremni za Mundijal

"Prije sedam godina ste tražili podršku da organizujete Svjetsko prvenstvo, dobili ste je, a sada morate da dočekate 31 reprezentaciju spremni", rekao je Valke, a prenosi BBC
1 komentar(a)
Valke, Foto: Reuters
Valke, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.01.2014. 21:27h

Generalni sekretar Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Žerom Valke rekao je danas da Brazil nema izbora i da mora da bude spreman za početak Svjetskog prvenstva u junu.

"Brazil nema izbora. Brazil mora da bude spreman za početak Mundijala. Prije sedam godina ste tražili podršku da organizujete Svjetsko prvenstvo, dobili ste je, a sada morate da dočekate 31 reprezentaciju spremni", rekao je Valke, a prenosi BBC.

Valke je, umjesto da posjeti Manaus, gdje će se Engelska i Italija sastati u prvom kolu Grupe D, obišao stadion u Kuritibi, koji u velikoj mjeri kasni sa izgradnjom.

"Vi u Brazilu nemate vremena za gubljenje. Morate da se spremite da dočekate stotine hiljada navijača i oko 7.000 novinara. Dakle, moramo da radimo zajedno, ako ne želimo da dodatno kasnimo sa rokovima", rekao je Valke.

Na stadionu Korintijans arena u Sao Paulu 27. novembra prilikom izgradnje poginule su dvije osobe, kada se srušio kran. Radovi na stadionu su nastavljeni poslije trodnevne žalosti, a FIFA je u decembru produžila rok za izgradnju nedovršenih objekata do kraja februara.

Svjetsko prvenstvo u Brazilu biće održano od 12. juna do 13. jula.

Bonus video: