Van Dajk čestitao Mesiju: Skidam mu kapu, takve veličine se moraju poštovati

''Bila je ovo nevjerovatna godina, ali postoji nekoliko igrača koji su natprirodni"
2057 pregleda 1 komentar(a)
Van Dajk, Foto: Beta-AP
Van Dajk, Foto: Beta-AP

Štoper Liverpula, Virdžil van Dajk sinoć je u glasanju za Zlatnu loptu završio na drugom mjestu iza Lionela Mesija.

Iza Holanđanina je sjajna sezona, krunisana osvajanjem Lige šampiona. Zbog toga je momak iz Brede jedno vrijeme bio favorit za ovu prestižnu nagradu. Ipak, Zlatna lopta je šesti put završila u rukama Mesija, ali Van Dajk ne očajava.

'Nikad nijesam mislio da ću biti u trci za Zlatnu loptu. Ni u snovima nijesam ovako nešto mogao očekivati. Tek kad sam bio nominovan, shvatio sam da sam napravio nešto zaista veliko. To najbolje pokazuje kakva je moja karijera. Relativno kasno sam postao dio vrhunskog fudbala i moja se karijera u mnogome razlikovala od rođenih pobjednika koji su večeras ovdje. Kasno sam se pojavio, ali nikad nisam odustajao od svojih snova'', rekao je na početku izlaganja Van Dajk.

Holanđanin je u januaru 2018. iz Sautemptona stigao u Liverpul, gdje je izrastao u igrača svjetske klase.

"Morao sam krvavo raditi svaki dan, tako da sam ponosan na sve što sam napravio. Želim nastaviti u istom ritmu i biti ovdje, na ovom mjestu, i iduće godine", a zatim je govorio o Mesiju.

''Bila je ovo nevjerovatna godina, ali postoji nekoliko igrača koji su natprirodni. Takve veličine se moraju poštovati. Bio sam blizu, ali bio je neko ipak bolji i skidam mu kapu na tome.''

Bonus video: