Van der Vart: Bajern Minhen je pravi klub za De Lihta

De Liht ima samo 19 godina, a posjeduje harizmu i samopouzdanje 30-godišnjaka. Odlično se snalazi u intervjuima, razmišlja jasno, prizemljen je i zreo, istakao je nekadašnji igrač Ajaksa i Real Madrida
388 pregleda 0 komentar(a)
Rafael van der Vart, Foto: Nrz.de
Rafael van der Vart, Foto: Nrz.de

Rafael van der Vart je savjetovao Matijasa de Lihta da pređe u minhenski Bajern ovog ljeta.

Defanzivac Holandije je meta mnogih fudbalskih velikana uključujući bavarski klub, ali i Barselonu i Mančester siti, a Van der Vart smatra da je njemački šampion pravi izbor.

Nekadašnji igrač Ajaksa, Real Madrida i Totenhema je u razgovoru za "Sport1" kazao:

- Savjetovao bih mu da pređe u Bajern Minhen, iako sam uvijek govorio da bi dobar izbor bio i Juventus. U Bajernu su štoperi Niklas Zule, Mats Humels i Džerom Boateng, ali je još uvijek neizvjesno da li će posljednja dvojica ostati u klubu. Biće mjesta za De Lihta, koji je veliki talenat. - kazao je Van der Vart.

On je kao igrač proveo šest godina u Hamburgu, a takođe je poput De Lihta, stasao u omladinskom pogonu Ajaksa, odigravši preko 150 mečeva za holandski klub.

Impresioniran je nastupima štoperom Ajaksa i vjeruje da pokazuje zrelost za svoje godine.

- De Liht ima samo 19 godina, a posjeduje harizmu i samopouzdanje 30-godišnjaka. Odlično se snalazi u intervjuima, razmišlja jasno, prizemljen je i zreo. Tip je igrača koji uvijek gleda naprijed, a ne razmišlja o prošlosti. - istakao je Van der Vart.

Pohvalno je pričao i o defanzivcu Liverpula, Virdžilu van Dajku.

- Posjeduje sve kako bi postao najbolji igrač svijeta. Visok je, harizmatičan i apsolutni lider odbrane "redsa". - zaključio je on.

Bonus video: