Van Persi potpisao 20. Junajtedovu titulu

Holanđanin, koji je ljetos plaćen 24 miliona funti, tako je konkretno realizacijom isplaćivao novac koji su "đavoli" potrošili jer je do sada u ligi postigao 24 gola
6 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2013. 21:18h

Od večeras je i zvanično - Mančester junajted je pobjedom nad Aston Vilom (3:0) pet mečeva prije kraja (toliko je ostalo Mančester sitiju da odigra) i matematički obezbijedio šampionsku titulu.

Jubilarni 20. trofej je imao i junaka, i to Robina van Persija, koji je upisao het-trik za 33 minuta, pa su "vilenjaci" bili samo posmatrači slavlja na "Old trafordu".

"Više nas niko ne pomjera s trona", pjevali su navijači Junajteda dok su odbrojavali minute do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Holanđanin, koji je ljetos plaćen 24 miliona funti, tako je konkretno realizacijom isplaćivao novac koji su "crveni đavoli" potrošili jer je do sada u Premijer ligi postigao 24 gola.

Kombinacija sva tri gola Van Persija u večerašnjem meču

Uz to, ovo je bivšem kapitenu Arsenala drugi het-trik u sezoni nakon što je isto uradio i protiv Sautemptona u septembru prošle godine, ali i prva šampionska titula u karijeri (prije Arsenala je igrao i za Fejnord).

"Sve je ovo čudno, jer sam predugo čekao na titulu. Osjećaj je čudesan, jer sam do nje došao sa fantastičnim timom i saigračima. Ovo je titula za svakog pojedinačno od nas, jer znam koliko smo radili tokom sezone", rekao je Van Persi.

Posebno će se prepričavati Van Persijev drugi pogodak protiv Vile kada je iz trka majstorski uhvatio volej lijevom nogom nakon asistencije koju mu je sa svoje polovine poklonio Vejn Runi.

"Bio je to jedan od najljepših golova", kazao je Van Persi.

Junajtedu je ovo 13. titula pod komandom ser Aleksa Fergusona, a 28. trofej u svim takmičenjima od 1986. kada je preuzeo klupu.

Velikan iz Mančestera sada ima zadatak da obori rekord Čelzija iz ere Žozea Murinja po broju bodova u sezoni.

"Plavci" su 2006. osvojili titulu sa 95 bodova, a Junajted ako želi da postane rekorder ne smije da izgubi nijedan jedini bod do kraja jer ima da odigra još četiri utakmice.

Rivali novom šampionu do kraja su Arsenal u Londonu, Čelzi kod kuće, te Svonsi i VBA.

Galerija

Bonus video: