Van Persi: Zapanjila me je odluka Fergusona da ode u penziju

“Ser Aleks je ušao u svlačionicu i prva stvar koju je rekao je bila da odlazi u penziju. Morao sam da zadržim dah, odmahnuo sam glavom", kazao je Van Persi
0 komentar(a)
Robin van Persi i Aleks Ferguson, Foto: Beta/AP
Robin van Persi i Aleks Ferguson, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.06.2013. 18:17h

Napadač Mančester junajteda Robin van Persi rekao je da ga je zapanjila odluka trenera Aleksa Fergusona da završi karijeru.

Ferguson je odlučio da se penzioniše pošto je u tek završenoj sezoni osvojio 13. titulu sa ekipom sa “Old traforda”. On je to objavio 8. maja, poslije 27 godina provedenih sa “crvenim đavolima”.

“Ser Aleks je ušao u svlačionicu i prva stvar koju je rekao je bila da odlazi u penziju. Morao sam da zadržim dah, odmahnuo sam glavom... 'Da li je upravo rekao ono što mislim da je rekao'? U svlačionici je zavladala mrtva tišina”, rekao je Van Persi za britanske medije.

Van Persi, koji je u Mančester došao tokom ljetnjeg prelaznog roka 2012, rekao je da je nakon toga Ferguson dugo razgovarao sa igračima.

“Bio je to poseban govor i osjećam se veoma privilegovanim što sam prisustvovao tome. To je bio istorijski trenutak u fudbalu, iako nisam bio srećan zbog onoga što je rekao”, kazao je Van Persi.

Bonus video: