VAR je haos: Ko ima veći nos ulazi u ofsajd, kada je igranje rukom penal, a kada nije...

"U današnjem fudbalu i zbog VAR-a, igrač može da bude u ofsajdu ako ima malo veći nos, recimo. To je paradoks, centimetar-dva. Predložićemo da se promijene pravila, možda je to rješenje - da se toleriše 10-20 centimetara nedozvoljene pozicije, ali ne znam ni da li je to dobro", kazao je Čeferin
4796 pregleda 3 komentar(a)
Čeferin, Foto: AP
Čeferin, Foto: AP

"Var je haos, ali nema nazad".

Tako je predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin opisao upotrebu video-tehnologije u fudbalu i zbrku koju često stvara.

On je u razgovoru za "Miror" kazao da je Uefa bila protiv uvođenja VAR-a, ali da je morala da poštuje instrukcije FIFA.

"U današnjem fudbalu i zbog VAR-a, igrač može da bude u ofsajdu ako ima malo veći nos, recimo. To je paradoks, centimetar-dva. Predložićemo da se promijene pravila, možda je to rješenje - da se toleriše 10-20 centimetara nedozvoljene pozicije, ali ne znam ni da li je to dobro", kazao je Čeferin.

Zamjerki ima još.

"Ruka, šta je ruka za penal. Nedavno su naši gosti bili najbolji evropski treneri i naš šef odsjeka za suđenje Roberto Roseti im je pustio situaciju igranja rukom u šesnaestercu. Pola njih je reklo da je bio penal, pola da nije... Nemamo, dakle, jedinstveno mišljenje. Takođe, šta je namjeran faul za crveni karton. Nisu sudije psiholozi", rekao je Čeferin.

I još nešto...

"U Engleskoj sudije uopšte ne kontrolišu VAR, a u Italiji ga kontrolišu po pola sata. Ni jedno ni drugo nije dobro", kazao je Čeferin.

Bonus video: