Vardar šokirao Fenera, sudije dale nadu Zvezdi, Dinamo izvukao remi sa Skenderbegom

Partizan bez golova sa Videotonom, Hajduk poražen od Evertona
0 komentar(a)
Vardar, Foto: Reuters
Vardar, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.08.2017. 20:19h

Crvena zvezda nije uspjela da iskoristi činjenicu da je Krasnodar u prvom duelu kvalifikacija za učešće u grupnoj fazi Lige Evrope bio oslabljen neigranjem pet standardnih prvotimaca, pa je poražena u Rusiji sa 3:2.

Nadu Zvezdi da može do plasmana u Ligu Evrope i minimalnih 2,6 miliona eura zarade od nagrade dale su i sudije koji su MIhailu Ristiću poništile spektakularan gol svom bivšem klubu u kojem je uglavnom bio rezerva na lijevom beku.

Ristić je igrao u veznom redu Krasnodara i bio je najbolji igrač utakmice, a Zvezda ga je pustila za svega dva miliona eura.

Ristićev šut u 20. minutu golman Zvezde Milan Borjan je kratko odbio i Ignjatijev je natrčao i sa pet metara poslao loptu u mrežu. Već nakon desetak sekundi drugog poluvremena Borjan je morao bolje da interveniše kod šuta Šveđanina Klasona, ali se potom vratila Zvezda golom Srnića, pri kojem je takođe golman morao bolje da interveniše.

Nakon što sudije nijesu vidjele da je Ristić u 59. minutu postigao sjajan gol, domaćin je preko Petrova sa ivice kaznenog prostora došli do 3:1 u 66. da bi nadu Zvezdi u utakmici "otvorenog garda" donio Pešić u 71. minutu na asistenciju Srnića.

Partizan je igrao bez golova sa Videotonom na praznom stadionu.

A Dinamo je gubio na Maksimiru od albanskog Skenderbega do petog minuta sudijske nadokande, kada je rezervista Enrikeš postavio konačan rezultat. Sekenderbeg je poveo u 37. minutu preko Liridona Ljatifija.

Vardar je na pragu seznzacije, pošto ja slavio u Skoplju sa 2:0 protiv favorizovanog Fenerbahčea. Vardar je poveo golom Jermena Barsegjana u 20. minutu, a sa igračem manje na terenu (isključen Grnčarov u 89. minutu), u drugom minutu sudijske nadoknade autogol je psotigao iskusni vezista Mehmet Topal.

Osijek je izgubio od Austrije 2:1 na domaćem terenu, Domžale igralo 1:1 sa Olimpikom iz Marseja, takođe, kod kuće, dok je Hajduk poražen od Evertona 2:0 na "Gudison parku".

Bonus video: