Vardi uspješniji i od Ronalda, Riberi klasom opio Apenine

Šampionska sezona (2015/16) lansirala je Vardija među legende „lisica”, a u očima navijača je porastao još više onog trenutka kada je riješio da ostane na „King Paueru” i odbije ogromnu ponudu Arsenala
1156 pregleda 0 komentar(a)
Džejmi Vardi, Foto: Beta/AP
Džejmi Vardi, Foto: Beta/AP

Premijer liga je uvijek bila puna fenomenalnih napadača, tako je i sada, a u elitnom društvu je za sve ove godine i as Lestera Džejmi Vardi.

Šampionska sezona (2015/16) lansirala je Vardija među legende „lisica”, a u očima navijača je porastao još više onog trenutka kada je riješio da ostane na „King Paueru” i odbije ogromnu ponudu Arsenala.

Da nije pogriješio Vardi je pokazao mnogo puta, pa i prije dva dana u velikoj pobjedi Lestera nad Njukaslom (5:0) u kojoj je bio dvostruki strijelac.

Tridesetdvogodišnji fudbaler iz Šefilda je do sada u Premijer ligi bio strijelac 85 puta u ukupno 183 utakmica. I u tome je uspješniji od Kristijana Ronalda, koji je igrajući za Mančester junajted u najjačoj engleskoj ligi dao 84 gola u 196 mečeva...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Ter Štegen (Barselona) - protiv Hetafea se nije istakao odbranama, već - asistencijom za prvi gol koji je postigao Luis Suares.

ODBRANA

Firpo (Barselona) - novajlija iz Betisa je trpio kritike proteklih sedmica, a onda je u predgrađu Madrida najavio bolja izdanja. Odigrao je bez greške, stigao je i da pogodi mrežu rivala.

Žunior Firpo
Žunior Firpo(Foto: Beta/AP)

Bastoni (Inter) - mladi štoper, po mnogima najtalentovaniji Italijan na toj poziciji, dobio je šansu od prvog minuta protiv Sampdorije. Antonio Konte je nakon meča rekao sve: „Bastoni je veoma važna alternativa”.

Rikardo Pereira (Lester) - „lisice” imaju ponajboljeg beka u Premijer ligi, Bena Čilvela, ali Portugalac je u prvih sedam kola pokupio sve simpatije kada je u pitanju posljednja linija Lestera.

SREDINA

Riberi (Fiorentina) - maestralna partija protiv Milana krunisana je pogotkom za 3:0. Kako je odigrao legendarni Francuz govori i to da su ga navijači „rosonera” ispratili ovacijama kada je izlazio iz igre.

Frenk Riberi
Frenk Riberi(Foto: Beta/AP)

Kasorla (Viljareal) - kada se vratio u svoj Viljareal vjerovalo se da će tiho da karijeru privede kraju. Ali, Kasorla dominira na terenu, ne želi da odustane uprkos teškim povredama.

Parti (Atletiko Madrid) - gradski derbi nije ponudio spektakl, ali je Tomas Parti pokazao zašto je tako važan igrač u koncepciji Dijega Simeonea.

Kutinjo (Bajern) - iz utakmice u utakmicu je sve važniji za igru Bajerna. Asistencija, pa gol protiv Paderborna govore da Brazilac pronalazi željenu formu.

NAPAD

Vardi (Lester) - postao je ikona Lestera, ali i Premijer lige. A prije samo sedam godina je igrao u četvrtom rangu engleskog fudbala.

Žezus (Mančester siti) - i ove sezone je alternativa Serhiju Agueru, ali ni to mu ne smeta da pogodi kad god je na terenu.

Gabrijel Žezus
Gabrijel Žezus(Foto: Beta/AP)

Slimani (Monako) - alžirski golgeter se isplaćuje „kneževima” u gotovo svakoj utakmici ove sezone. Prošlo je osam kola, a on je već pored svog imena ima po četiri gola i asistencije.

Bonus video: