Vatromet golova i tuča u finišu derbija za pamćenje na Poljudu

Hajduk je do samog kraja vodio 1:0 golom Anta Ercega iz 38. minuta, Poljud se spremao na slavlje, ali Dinamo je pokvario noć odličnim udarcem glavom Filipa Benkovića
79 pregleda 1 komentar(a)
Hajduk Dinamo, Foto: Screenshot (Youtube)
Hajduk Dinamo, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 22.10.2017. 09:42h

U nevjerovatnom ligaškom derbiju u Splitu, Hajduk i Dinamo odigrali su 2:2, a od 89. minuta susreta pala su čak tri gola.

Hajduk je do tada vodio 1:0 golom Anta Ercega iz 38. minuta, Poljud se spremao na slavlje, ali Dinamo je pokvario noć odličnim udarcem glavom Filipa Benkovića.

Hajduk je već tada protestovao i ukazivao da je gol postignut iz ofsajda, pa su sudije uputili da pregledaju snimak.

Samo dva minuta kasnije, fudbal Dinama Arijan Ademi je asistirao Angelu Enrikesu koji je ušao s klupe i postigao gol u sudijskoj nadoknadi za potpuni preokret.

Igrač zagrepčana Petar Stojanović je potom na petercu gurnuo Zvonimira Kožulja, a sudija Tihimor Pejin dosudio je penal za Hajduk.

Erceg je sa bijele tačke postigao drugi gol na utakmici.

U posljednjem minutu utakmice, dvostruki Hajdukov strijelac pada u šesnaestercu u duelu sa Leonardom Sigalijem, ali se Pejin ovoga puta nije oglasio, a o ovom i drugim detaljima derbija će se dugo raspravljati, navodi hrvatski portal Index.

Trener Dinama Mario Citanović rekao je kako neće dopustiti da sudije gurnu fudbal u drugi plan, dok je trener Hajduka Huan Kariljo jedva dočekao da prokomentariše dešavanja na terenu, iako je na početku pres konferencije kazao da neće govoriti o suđenju i nanositi štetu Hajduku.

"Ljudi su inteligentni i sve vide", poručio je trener Hajduka.

Igrači Hajduka i Dinama do kraja utakmice su stigli i da se potuku, navodi Index. Naelektrisana atmosfera s terena se prebacila i na klupu, pa su se i sudije morale umiješati u smirivanju strasti.

Incident se dogodio i u svečanoj loži. Direktor Dinama Tomislav Svetina uzviknuo je "Ima pravde!" i isprovocirao Hajdukovog predsjednika Ivana Kosa i direktora Marija Branca, a dalje sukobe je zaustavila policija.

Bonus video: