Vatromet u Londonu, Benites u ponoru, pobjeda Sitija

Arsenal vodio 2:0, Kerol het-trikom preokrenuo na 3:2 za Vest Hem, gosti na kraju stigli do boda
0 komentar(a)
Endi Kerol, Foto: Reuters
Endi Kerol, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.04.2016. 18:43h

U iškekivanju super nedjelje, mečeva Sanderlend – Lester i Mančester junajted – Totenhem, spektakularnu utakmicu odigrali su Vest Hem i Arsenal.

Gosti su vodili 2:0, domaćin preokrenuo na 3:2, na kraju „tobdžije“ našle snagu da izbjegnu poraz. Bod, međutim, ne znači mnogo Arsenalu, koji ima deset bodova manje od lidera i svjetlosnu godinu je daleko od titule...

„Treći smo sa 59 bodova i to nije nešto što smo željeli da vidimo u ovom dijelu sezone. Teško je davati nam šanse da osvojimo titulu, ali moramo da dalje, jer ima nekoliko timova koji su nam za petama“, kazao je Arsen Venger nakon meča.

Sjajno su izabranici Arsena Vengera ušli u gradski derbi – dvije asistencije Aleksa Ivobija, golovi Mesuta Ozila i Aleksisa Sančesa za velikih 2:0.

Ali, Vest Hem je ove sezone čvrst kao čelik.

Endi Kerol se razgoropadio u finišu poluvremena, korpulentni napadač za dva minuta donio je izjednačenje.

Oba gola su bila sjajna – prvi glavom sa desetak metara, drugi makazicama iz srca šesnaesterca.

Kerol je nastavio šou u 52. minutu, het-trikom kompletirao preokret.

„Samo se nadam da će Endija konačno zaobići povrede, jer je malo igrača na svijetu koji mogu da urade i doprinesu timu kao što može on“, rekao je trener Vest Hema Slaven Bilić.

Nije, ipak, domaćin izdržao, Loren Koščielni je u 70. minutu postavio konačnih 3:3, u možda najboljoj utakmici ove sezone u Premijer ligi.

„Još jednom sam ponosan na moj tim. Rezultat je takav da ne mogu da budem potpuno zadovoljan“, naglasio je Bilić, nakon što je njegov tim 14. put zaredom ostao neporažen na domaćem terenu.

Takvu seriju nema nijedan tim u Premijer ligi ove sezone.

Dok Bilić uživa u najboljim trenucima karijere, Rafa Benites prolazi kroz noćnu moru. Počeo je sezonu na klupi Reala, maštao o osvajanju Lige šampiona, a završiće je, po svemu sudeći, selidbom u drugu englesku ligu.

Njegov Njukasl poražen je od Sautemptona 3:1, a jedina sreća što je Norič, prvi tim iznad crte, izgubio od Kristal Palasa, pa je razlika između dva tima ostala šest bodova.

Čelsi je doživio prvi poraz pod vođstvom Gusa Hidinka i 15 pozitivnih rezultata. Seriju je prekinuo Svonsi i Islanđanin Sigurdson.

Mančester siti je preokretom na "Etihadu" slavio protiv Vest Broma i vezao drugu pobjedu, čvrsto zakoračivši ka plasmanu u Ligu šampiona. Pobjedu "građanima" donio je pomalo zaboravljeni Samir Nasri, golom u 66. minutu.

Rezultati

Vest Hem – Arsenal 3:3

Kerol 44, 45+2, 52. - Ozil 18, Sančes 35, Koščielni 70.

Aston Vila – Bornmut 1:2

Aju 85. - Kuk 45.+2, King 74.

Kristal Palas – Norič 1:0

Pančon 68.

Sautempton – Njukasl 3:1

Long 4, Pele 38, Vanijama 55. - Taunzend 65.

Svonsi – Čelsi 1:0

Sigurdson 25.

Votford – Everton 1:1

Holebas 45+3. - Mekarti 45+1.

Mančester siti – VBA 2:1

Aguero 19, Nasri 66. - Sesenjo 6.

Bonus video: