Već puca po Benitesu: Real odmah kiksao kod novajlije!

Real je odmah kiksao, i to na gostovanju novajliji, Sporting Hihonu. Mršavih 0:0 u Španiji je odzvonilo kao prvorazredni skandal.
68 pregleda 0 komentar(a)
Rafa Benites, Foto: Beta-AP
Rafa Benites, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 23.08.2015. 20:37h

Tek je prvo kolo, a Rafa Benites je već pod strahovitim pritiskom javnosti i medija u Španiji.

Real je odmah kiksao, i to na gostovanju novajliji, Sporting Hihonu. Mršavih 0:0 u Španiji je odzvonilo kao prvorazredni skandal.

„Devet Benitesovih utakmica na klupi Reala - pet bez postignutog gola”, napisala je „Marka”, prikačivši rođenom Madriđaninu i pripremne utakmice bez gola protiv Milana, Intera, Bajerna i Valerenge.

"Ja sam optimista. Tek je početak sezone i ne treba suditi na osnovu jednog meča. Ekipa je pokazala katakter, nedostajao je samo pas u završnici", kazao je Benites.

Moglo je da bude i gore po Real, jer je domaćinu u 36. minutu poništen čist gol - lopta se nakon šuta Antonija Sabranije odbila od prečke i pala iza gol-linije, ali pomoćnik nije ništa signalizirao.

Za razliku od Reala, Barselona je uspješno prebrodila mnogo teže gostovanje. Katalonci su minimalno savladali Atletik Bilbao, ekipu od koje su nedavno u Superkupu na dva meča primili pet golova.

Gol odluke postigao je Luis Suares u 54. minutu, poslije sjajnog dodavanja Đordija Albe. Katalonci su mogli do gola i u prvom poluvremenu, ali je golman domaćih Gorka Iraizos odbranio penal Leu Mesiju.

Rezultati:

Atletik Bilbao - Barselona 0:1

(Suares 54)

Hihon - Real Madrid 0:0

Levante - Selta 1:2

(Verza 5 - Oreljana 41, Lopez 77. autogol)

Betis - Viljareal 1:1

(Kastto 87 - Soldado 31)

Subota

Rajo Valjekano - Valensija 0:0

Atletiko Madrid - Las Palmas 1:0

(Grizman 16)

Espanjol - Hetafe 1:0

(Sevilja 3)

La Korunja - Sosijedad 0:0

Petak

Malaga - Sevilja 0:0

Ponedeljak

Granada - Eibar (20.30)

Bonus video: