Već su okrenuti prvenstvu

"Ovaj poraz moramo prebroditi i početi da razmišljamo o prvenstvenim obavezama koje brzo dolaze", zaključio je Vuković
4 komentar(a)
Danilo Vuković, Foto: Luka Zeković
Danilo Vuković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.07.2013. 20:15h

Ubjedljiv poraz Čelika od Honveda (1:4), riješio je sve dileme o putniku u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Nikšićki „metalurzi” igrali su daleko ispod očekivanja, o tome najbolje svjedoči zabrinjavajući rezultat koji je dokazao da crnogorski prvoligaši teško mogu da pariraju rivalima na evropskoj sceni.

Početak susreta nije nagovještavao takav epilog jer su domaći načeli mrežu protivnika, ali to kao da je samo naljutilo “laku konjicu”, koja je već do poluvremena preokrenula rezultat, a u nastavku dovršila stvar.

"Nismo ostavili dobar utisak, a visok poraz boli. Jesmo znali da mađarski prvoligaš ima kvalitet, da dolazi iz neuporedivo jače lige, ali nismo gubili nadu da možemo napraviti iznenađenje. Evidentno je da Honved u svojim redovima ima izvanredne pojedince, koji su nam zadali dosta problema. Rano postignuti gol trebao je dodatno da nas motiviše, ali je takav epilog trgnuo rivala, koji je do odlaska na odmor uspio da napravi preokret", rekao je Danilo Vuković, defanzivac Čelika.

Narednog četvrtka Čelik ima priliku da popravi utisak u Budimpešti, ali daleko od toga da može napraviti iznenađenje. Jasno je ko ide u narednu rundu, na megdan novosadskoj Vojvodini.

"Potrudićemo se u revanšu dapružimo dostojan otpor rivalu i popravimo utisak. Sada znamo odakle nam prijeti najveća opasnost. Moramo taktički odigrati znatno bolje, jer protivnik skupo naplaćuje sve greške. Jednako su dobri u svim linijama, ali bih izdvojio napadača Filipa Holendera i bočnog igrača Kenia Kinga. U svakom slučaju, ovaj poraz moramo prebroditi i početi da razmišljamo o prvenstvenim obavezama koje brzo dolaze", zaključio je Vuković.

Bonus video: