Velika pobjeda Crne Gore u Kijevu!

Gol odluke postigao je Damjanović u 45. minutu, nakon asistencije Jovetića, koji je u 80. minutu imao šansu za zaokruži trijumf, ali je promašio penal
112 pregleda 127 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2012. 20:27h

Crna Gora je upisala veliku pobjedu u Kijevu!!! Gol odluke postigao je Damjanović u 45. minutu, nakon asistencije Jovetića, koji je u 80. minutu imao šansu za zaokruži trijumf, ali je promašio penal.

Ukrajina je imala više od igre u prvom poluvremenu, ali bez prave prilike za gol, dok je u nastavku bila bolja Crna Gora, koja je na kraju imala više šuteva u okvir gola do protivnika (5-4).

90+2. minut: Najbolja prilika za Ukrajinu, Konopljanka je centrirao sa lijeve strane, Rotan je u padu zakačio loptu glavom, ali je ona otišla pored lijeve stative Božovića

90. minut: Igraće se pet minuta sudijskog dodatka

88. minut: Posljednja izmjena za Crnu Goru, Novaković je ušao umjesto Zverotića

88. minut: Žuti karton za Vučinića

86. minut: Druga izmjena za Crnu Goru, Mirko Vučinić mijenja Stevana Jovetića

80. minut: Jovetić je promašio penal za pobjedu! Napadač Crne Gore je šutirao u lijevu golmanovu stranu, ali je Pjatov pročitaop namjeru Jovetića i odbranio!

78. minut: Penal za Crnu Goru!!!Drinčić je izveo korner, a najstrožu kaznu je izborio Džudović! Selin je dobio žuti karton zbog faula. Jovetić šutira penal

77. minut: Jovetić je odlično šutirao sa oko 35 metara, Pjatov je krajnjim naporom izbacio loptu u korner

76. minut: Žuti karton i za Savića zbog starta sa leđa na Konopljanki

74. minut: Žuti karton za Guseva

72. minut: Prva izmjena u reprezentaciji Crne Gore, u igru je ušao Simon Vukčević umjesto strijelca do sada jedinog gola Dejana Damjanovića.

65. minut: Ukrajinci nemaju rješenja u napadu, pokušavaju samo šutevima sa distance. Ponovo je šutirao Konopljanka, Božović siguran.

62. minut: Druga izmjena u Ukrajini, Jarmolenko je zamijenio Butka

59. minut: Konopljanka je pokušao sa velike distance, lak plijen za Božovića.

56. minut: Kontra koja je obećavala za Crnu Gori, ali Jovetić nije imao koga da proigra, a onda je loptu dodao Drinčiću koji je loše šutirao.

52. minut: Prva izmjena na meču, i to kod domaćina - Zozulja je zamijenio Devića

51. minut: Drinčić je izveo korner sa desne strane, Savić je šutirao glavom preko gola. Crna Gora je bolje počela drugo poluvrijeme.

50. minut: Ponovo slobodan udarac sa desne strane izveo je Drunčića, loptu je glavom šutirao Baša, ali je Pjatov odbranio i loptu poslao u korner.

48. minut: Slobodan udarac Drinčića, lopta je došla do Volkova, ali je šutirao visoko preko gola.

Počelo je drugo poluvrijeme, nema promjenama u oba tima

Zbog međusobnog koškanja, nakon što je sudija svirao kraj prvog poluvremena, žute kartone dobili su Božović i Kučer.

Kraj prvog poluvremena. Crna Gora je iz jedine prave akcije stigla do prednosti

45+2. minut: Žuti karton za Drinčića

45. minut: GOOOOOL za Crnu Goru!!! Zverotić je presjekao napad Ukrajine, dodao je loptu Jovetiću, koji je blagovremeno u kontri proigrao Damjanovića, a ovaj je hladnokrno matirao golmana Ukrajine!!!

43. minut: Drugi žuti karton za Crnu Goru, javnu opomenu je zaradio Zverotić zbog starta na Konopljanki

40. minut: Konopljanka je raspoložen za igru, oslobodio se dvojice čuvara, ali je njegov šut iz daleka bio neprecizan.

36. minut: Nova šansa za domaćina, Gusev je dobro šutirao sa desne strane, ali je lopta otišla metar i po od desne stative Božovića

35. minut: Ukrajinci su ponovo bili opasni, ali se Gusev i Dević nijesu razumjeli u šesnaestercu

25. minut: Damjanović je bio u šesnaestercu, u duelu sa Gusevim, ali je sviran prekršaj napadaču Crne Gore

23. minut: Novi slobodan udarac za Ukrajinu, sa oko 17 metara centralno, šutirao je Rotan po zemlji, lošta je malo zakačila živi zid, ali je Božović uhvatio loptu.

21. minut: Ukrajinci su bili u kontri, lopta je došla lijevo do Konopljanke, koji je varkom prevario Savića u šutirao unutar šesnaesterca, ali je Božović bio siguran.

17. minut: Slabo izveden slobodan udarac Konopljanke, pogodio je živi zid

16. minut: Žuti karton za Pekovića zbog starta sa leđa na Konopljanki, slobodan udarac za Ukrajinu sa nešto preko 20 metara iskosa sa lijeve stranwe od gola Crne Gore

13. minut: Dobra akcija Jovetića po lijevoj strani, nakon čega je uposlio Drinčića, a ovaj Zverotića, koji je, međutim, izgubio loptu na ivici šesnaesterca.

7. minut: Drinčić je šutirao iz slobodnog udarca sa preko 30 metara, i to je bio suviše lak plijen za golmana Pjatova

5. minut: Ukrajina je od prvog minuta krenula u ofanzivu, već je izvela dva kornera, ali domaćin nije imao prilika za gol

Utakmica je počela!

Poznati su i sastavi za utakmicu. Crna Gora počinje bez kapitena, Mirka Vučinića, kojeg je stomačni virus prikovao za klupu. Vidjeće se da li će napadač Juventusa imati snage da zaigra u drugom poluvremenu, ali je bez njegovog nastupa Brnovićev tim u startu žestoko oslabljen.

Umjesto Vučinića, šansu će dobiti Dejan Damjanović, dok je ostatak sastava očekivan.

Crna Gora: Božović - Savić, Džudović, Baša, Jovanović, Drinčić, Peković, Zverotić, Volkov, Jovetić, Damjanović.

Za Ukrajince ne počinje Andrij Jarmolenko, koji je neočekivano ostao na klupi, ali je u prvom timu oporavljeni Jevgen Konopljanka.

Ukrajina: Pjatov, Husev, Mihalik, Kučer, Selin, Timoščuk, Rotan, Butko, Seleznjov, Konopljanka, Dević.

U 21 čas po lokalnom, a sat ranije po crnogorskom vremenu, u Kijevu će početi meč 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Ukrajine i Crne Gore.

Domaćin dočekuje utakmicu rezultatski uzdrman nakon remija u Moldaviji, ali i naoštren da sve nadoknadi protiv naše reprezentacije. Izabranici Branka Brnovića, s druge strane, žele da makar bodom nadoknade izgubljeno u remiju sa Poljskom pod Goricom prošlog mjeseca.

"Došli smo ovdje da se predstavimo u dobrom svijetlu, da pokažemo da smo dobar tim i da pokušamo da uzmemo bodove", izjavio je selektor Crne Gore Branko Brnović juče na pres konferenciji.

Očekuje se da će meč na Olimpijskom stadionu u Kijevu gledati između 50 i 60 hiljada ljudi. Pred većom posjeton Crna Gora je igrala samo na "Vembliju" prije dvije godine.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore je, inače, prilično zvučno predstavljena u štampanim sportskim medijima. Listovi "Sport ekspres" i "Komanda", prededstavljajući večerašnjeg protivnika Ukrajine, nisu mogli da se načude čudu kako zemlja sa 650 hiljada stanovnika ima tako respektabilan fudbalski tim.

"To je kao da mi formiramo selekciju Harkova, Odese ili jednog dijela Kijeva", piše u tekstu.

"Maljenkaja, no gordaja" (mala, ali ponosna), naslov je teska u listu "Komanda".

Istovremeno, Crna Gore je dočekana u Kijevu sa velikim respekton od strane stručne javnosti. O tome najbolje govore prognoze tačnih rezultata koje su za "Komandu" dali treneri i nekadašnji fudbaleri.

"Biće 0:0", tipovao je nekadašnji trener Černomoreca Vitalij Ševčenko", dok je bivši igrač kijevskog Dinama Dergej Juran dao sličnu prognozu:

"Plašim se da će se završiti 1:1".

Na pobjedu Ukrajine, ali tijesnu, tipovao je jedino Oleg Salenko, nekadašnji sovjetski reprezentativac, strijelac pet golova protiv Kameruna 1994. na Mundijalu u Americi:

"Crna Gora je dobar tim, ali ćemo pobijediti 2:1".

Ukrajince sa klupe predvoditi Andrej Bal, dok će meč iz bolničke sobe preko televizije gledati još uvijek aktuelni selektor, legenda ukrajinskog fudbala Oleg Vladimirovič Blohin.

Galerija

Bonus video: