Veliki preokret Fiorentine, remi Intera i Torina

"Viola" nakon 40 minuta gubila sa 2:0, a onda za samo 25 minuta dala četiri gola i savladala aktuelnog šampiona. Het-trik Đuzepea Rosija
10 komentar(a)
Đuzepe Rosi, Foto: Beta/AP
Đuzepe Rosi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.10.2013. 21:18h

Kakvo ludilo u Firenci, i to protiv šampiona, protiv najomraženijeg mogućeg rivala - Fiorentina je savladala Juventus sa 4:2, iako je u 40. minutu imala dva gola minusa (2:0) i izgledala izgubljena na terenu "Artemio Frankija".

Juve definitivno nije navikao da gubi mečeve u kojima ima prednost, ali ovo su neka nova vremena. Šampion je, naime, u 37. minutu poveo golom Karlosa Tevesa iz penala, onda je Pol Pogba u 40. povisio, i tada se činilo da tri boda idu u Torino, da je derbi riješen...

Ali, uslijedio je pakleni povratak domaćina - Đuzepe Rosi je u periodu od 66. do 81. minuta dao tri, Hoakin jedan pogodak i tim Antonija Kontea je bio na koljenima...

"Ludi preokret Fiorentine, šou Rosija", napisala je "Gazeta delo sport" i konstatovala da se Juventusu dešavaju čudne stvari.

I, zaista, malo ko je u prethodne dvije (šampionske) godine navikao na ovakve oscilacije u igri Juventusa, ali...

KONTE u šoku, Montela se ne zanosi

"Ovo je jedna od najvećih pobjeda za nas, ali ne bih rekao ni da smo u prvom poluvremenu bili loši. Primili smo olako brzo dva gola, iako nismo bili u podređenom položaju. Na kraju, naša pobjeda je sasvim zaslužena. Ciljevi? Želim da razmišljamo samo o prvom narednom meču i neka nas rezultati odvedu tamo gdje treba", poručio je Vinćenco Montela.

Poslije ovog kola se može reći da je lider Roma u prvom pravom bijegu na tabeli, jer sada ima pet bodova više od Napolija i Juventusa, koji su i najbliži pratioci.

"U deset minuta smo prokockali sve. Od pobjede u rukama, rezultata koji nam odgovara i dominacije na terenu, pretvorili smo se u ekipu koja pati. To nije smjelo da nam se dogodi", bio je šokiran Konte.

Stefan Savić je odigrao cijeli meč protiv šampiona, a u 57. minutu je zaradio žuti karton.

INTER izgubio dva boda u 91.

Inter je preživio pakao u Torinu, 120 sekundi ga je dijelilo od velike pobjede protiv "bikova", ali mu je dva boda otkinuo golman Huan Pablo Kariso koji je u 91. minutu loše procijenio let lopte poslije prekida Beloma za konačnih 3:3.

Inter je prije toga bio na mukama, imao je igrača manje od 5. minuta (crveni karton Samira Handanovića), potom je Kariso odbranio penal, ali je milanski tim i pored toga dva puta jurio prednost protivnika...

"Crno-plavi" su na kraju i preokrenuli (Fredi Guarin makazicama i dva pogotka Rodriga Palasija), ali je bod domaćinu sačuvao Belomo.

GASPERINI budi Đenovu

Đanpjero Gasperini zna kako se radi u Đenovi - nakon remija sa Katanijom na debiju, sada je osvojio tri boda protiv Kjeva na „Ferarisu”.

„Grifoni” su pobijedili sa 2:1 i to im je tek druga pobjeda ove sezone - prvu su ostvarili protiv gradskog rivala Sampdorije dok je trener još bio Fabio Liverani. Dvostruki strijelac protiv „letećih magaraca” je bio Alberto Đilardino...

"Uradio je veliki posao, ne samo zbog datog gola. Pomogao je ekipi u oba pravca i bio je naš lider na terenu", rekao je Gasperini.

Atalanta je nanijela poraz Laciju u Bergamu, Sampdorija je u 96. minutu golom Nikole Pocija iz penala osvojila tri boda u Toskani protiv Livorna.

Rezultati

Atalanta - Lacio 2:1 (Ćigarini 41, Denis 84 - Perea 53)

Fiorentina - Juventus 4:2 (Rosi 65 (penal), 76, 81, Hoakin 78 - Teves 37, Pogba 40)

Đenova - Kjevo 2:1 (Đilardino 22, 50 - Bentivoljo 47)

Livorno - Sampdorija 1:2 (Siligardi 90+2 - Eder 19, Poci 90+6)

Sasuolo - Bolonja 3:1 (Berardi 12 (penal), Floro 17 - Dijamanti 33)

Verona - Parma 3:2 (Kaćatore 9, Žoržinjo 61 (penal), 87 (penal) - Parolo 19, Kasano 25)

Torino - Inter 3:3 (Farnerud 21, Imobile 54, Belomo 90+1 - Guarin 45+1, Palasio 55, 71)

Juče

Milan - Udineze 1:0

Kaljari - Katanija 2:1

Petak

Roma - Napoli 2:0

Bonus video: