Venger, Del Boske i Stoičkov hvale Gvardiolu

"Trebalo bi da bude veoma ponosan na svoju karijeru u klubu, niko nikada neće dostići njegov uspjeh", naglasio Del Boske
0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: REUTERS
Gvardiola, Foto: REUTERS
Ažurirano: 27.04.2012. 20:12h

Pep Gvardiola je odlučio da se na kraju sezone, nakon četiri godine, povuče sa mjesta trenera Barselone, na čijoj klupi će ga naslijediti Tito Viljanova.

Ovakva odluka trofejnog trenera odjeknula je širom Evrope i svijeta.

Trener Arsenala Arsen Venger priznao je da bi volio da je on ostao na klupi katalonskog tima i nastavio da sprovodi jedinstvenu fudbalsku filozofiju.

"Filozofija Barselone mora biti veća od osvajanja ili poraza u borbi za titulu. Gvardiola je jedan od predstavnika te filozofije i uspio je sa njom da trijumfuje. Zbog toga bih volio da, iako je prošao kroz razočaravajuću sezonu, ostane na klupi i naredne godine i insistira na toj filozofiji”, kazao je Venger.

Visente Del Boske, selektor Španije, smatra da je Gvardiola postigao nenadmašan uspjeh sa Barselonom.

"Trebalo bi da bude veoma ponosan na svoju karijeru u klubu, niko nikada neće dostići njegov uspjeh. On je bio odličan primjer za sve, španski trener koji je predstavljao fudbal te zemlje izuzetno dobro”, kazao Del Boske.

Bivši igrač Barselone i legenda bugarskog fudbala Hristo Stoičkov, takođe, je istakao da su uspjesi Gvardiole nenadmašni.

"On je legenda Barselone, posljednji Mohikanac ere Johana Krojfa. Nikada više nećemo imati trenera sposobnog da osvoji šest titula u jednoj godini, što je skoro nemoguće”, kazao je Stoičkov.

Bonus video: