Venger naučio lekciju, Arsenal slomio Barsu

Arsen Venger je naučio lekciju iz prošle sezone, shvatio je da bi novi frontalni napad na Barselonu bio ravan samoubistvu
0 komentar(a)
Venger, Foto: REUTERS
Venger, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.02.2011. 23:18h

Arsen Venger je naučio lekciju, a Arsenal fantastičnim preokretom u finišu (2:1) savladao Barselonu i uoči revanša sačuvao nadu u kompletnu senzaciju!

Lekcija je, doduše, bila vrlo bolna, Barselona je u prošlogodišnjem dvomeču dala “tobdžijama” čak šest golova, pa je francuski stručnjak shvatio da bi novi frontalni napad na Katalonce bio ravan - samoubistvu.

Pametni Venger

Zbog toga je izveo netipičnu postavu, sa samo jednim napadačem koji to i nije (Van Persi), sa gustom sredinom terena i duplom linijom odbrane. Iako je Barselona dominirala gotovo cijeli meč, a u 26. minutu povela golom Vilje, ekipi Pepa Gvardiole kao da je dosadilo da bezopasno napada.

Koncentracija je pala, a kazna je bila surova - Van Persi je u 78. minutu izjednačio, a Aršavin u 83. definitivno razbio kompleks zvani Barselona.

- Bila je ovo jedna od noći koju mirne volje možete da proglasite specijalnom. Utakmica je najavljivala puno, a na kraju nije razočarala. Iako smo tokom meča mnogo patili, smogli smo snage da se vratimo protiv velikog protivnika - blistao je Venger nakon utakmice.

Uprkos pobjedi, Arsenal nije favorit pred revanš, Barsi je na “Nou Kampu” dovoljna i minimalna pobjeda.

- Idemo u Barselonu da igramo fudbal. Ako se budemo branili, onda ispadamo sigurno. Kakve su nam šanse? Ne bih da sudim, samo obećavam da ćemo dati sve od sebe - dodao je francuski trener.

Barselona je fantastično počela, Mesi je promašio zicer prije nego što je namjesti gol Vilji za 1:0. I kada se očekivala egzekucija, još jedna rutinska partija Barselone pretvorila se u vjerovatno najgore izdanje cijele sezone.

- Utakmica je bila fantastična, sa puno šansi sa obje strane. Tužno je kada izgubite, ali moramo da shvatimo da smo protiv sebe imali sjanog protivnika, koji je posebno dobar u kontranapadima. Revanš? Biće otvorena utakmica, a ukoliko budemo makar isti broj šansi koje smo stvorili večeras, siguran sam da ćemo proći - rekao je Gvardiola.

Arsenalova furija

Van Persi je u 78. minutu gotovo iz mrtvog ugla savladao loše postavljenog Valdesa, a dok je publika na “Emirejtsu” još bila na nogama, rezervista Aršavin je fantastično pospremio loptu u mrežu nakon povratne lopte Nasrija.

Tuga na Olimpiku

Arsenal - Barselona 2:1

London - Stadion “Emirejts”. Gledalaca: 60,355. Sudija: Nikola Ricoli (Italija). Strijelci: Van Persi u 78. i Aršavin u 83. minutu za Arsenal, Vilja u 26. minutu za Barselonu. Žuti kartoni: Song, Nasri, Van Persi (Arsenal), Injesta, Pike (Barselona).

Arsenal: Sćećni - Ebue, Djuru, Košielni, Kliši - Volkot (Bendtner), Fabregas, Song (Aršavin), Vilšir, Nasri - Van Persi.

Barselona: Valdes - Dani Alveš,Pike, Abidal, Maksvel - Ćavi, Buskets, Injesta (Adrijano) - Pedro, Mesi, Vilja (Keita).

Bonus video: