Ventura: Nisam zvao Pelea, jer su pozivi za Kinu skupi

"Osuđujem ono što je uradio, izrazio nepoštovanje prema dresu reprezentacije i saigračima. Napravio je najveću moguću grešku", rekao je Ventura
0 komentar(a)
Đanpjero Ventura, Foto: Marca.com
Đanpjero Ventura, Foto: Marca.com
Ažurirano: 31.10.2016. 21:18h

Selektor Italije Đampjero Ventura neće uvrstiti napadača Šangdonga Gracijana Pelea na spisak za utakmice u novembru.

Ventura i Pele su imali sukob, a bivši trener Torina je u šaljivom tonu kao razlog nepozivanja naveo "da su pozivi za Kinu preskupi".

Pele je na utakmici protiv Španije u oktobru, prilikom izmjene na početku drugog poluvremena, odbio da se rukuje sa Venturom i tako eliminisao sebe iz reprezentacije.

"Da li sam pričao sa Peleom? Nisam, jer su telefonski razgovori sa Kinom veoma skupi... Osuđujem ono što je uradio, izrazio nepoštovanje prema dresu reprezentacije i saigračima. Napravio je najveću moguću grešku", rekao je Ventura.

Ventura, ipak, nije u potpunosti zatvorio vrata nacionalnog tima nekadašnjem golgeteru Parme, Sampdorije, Fejnorda i Sautemptona.

"Ne vjerujem da će biti u sastavu za narednu akciju, potreban je period tišine. On nije mlad fudbaler, ali može još da pruži u budućnosti", poručio je selektor "azura".

Italija se sastaje sa Lihtenštajnom 12. novembra u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, dok tri dana kasnije igra sa Njemačkom prijateljski meč.

Bonus video: