Vermalen u 95. minutu očerupao „svrake”

U 95. minutu je pogodio Tomas Vermalen i donio Arsenalu 5. pobjedu u nizu u Premijer ligi, četvrtu u nizu nakon preokreta, a drugu zaredom koja je stigla u sudijskoj nadoknadi...
0 komentar(a)
Vermalen, Foto: Beta/AP
Vermalen, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.03.2012. 22:46h

Arsenal je opet kidao živce navijačima do sudijske nadoknade, sve dok nije masovno pošao naprijed i riješio da ide na sve ili ništa.

U 95. minutu je pogodio Tomas Vermalen i donio Arsenalu 5. pobjedu u nizu u Premijer ligi, četvrtu u nizu nakon preokreta, a drugu zaredom koja je stigla u sudijskoj nadoknadi (nakon one prošle sedmice protiv Liverpula).

"Nevjerovatni Arsenal, kakvo lavovsko srce", napisali su engleski mediji nakon meča sa "svrakama".

Njukasl je poveo na "Emirejtsu" bravurom Hatema ben Arfe u u 14. minutu, ali je samo 60 sekundi kasnije Robin van Persi vratio stvari na početak.

Malo ko je tada vjerovao da će sve do 95. minuta rezultat da ostane 1:1...

A kada su navijači "tobdžija" već bili počeli da gube nadu nakon promašaja Van Persija i Tomaša Rosickog, dogodio se trenutka odluke - Aleks Song je povukao kontru, Volkot centirao, a Vermalen bio brži od golmana Krula za konačnih 2:1.

"Pokazali smo veliki karakter. Nije lako i 4. put zaredom slaviti u meču u kojem ste gubili", rekao je Vermalen.

Arsenal je i dalje četvrti, sa tri boda više od Čelzija, ali sada može da gleda i naprijed, jer je trećeplasirani Totenhem na samo korak od tima Arsena Vengera.

Bonus video: