Vešović: Jedan san sam ispunio, drugi dijelim sa cijelom nacijom

"Hvala selektoru Brnoviću što me je pozvao, svaki fudbaler sanja da igra za svoju domovinu", kaže Vešović
14 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2013. 18:47h

Dva fudbalska sna ima Marko Vešović, desni bek Crvene zvezde i jedini debitant na spisku Branka Brnovića uoči meča sa Ukrajinom.

Prvi je već ispunio...

"Hvala selektoru Brnoviću što me je pozvao, pružio mi šansu da pokažem koliko mogu. Želja svakog fudbalera je da igra za svoju domovinu, o ovome sam sanjao i presrećan sam što sam tu".

Drugi san Vešović dijeli sa ostalim fudbalerima, ali i cijelom nacijom...

"Plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu je san svih fudbalera, cijele generacije, kompletne Crne Gore, ne samo fudbalske i sportske. Bio bi to veličanstven uspjeh koji bio podigao rejting svemu što ima veze sa Crnom Gorom".

Do Brazila je pređeno pola puta, a prva naredna stanica je Ukrajina. Teška utakmica protiv selekcije koja "vedri i oblači" u gostima, i koja će pod Goricom tražiti posljednji voz ka Rio de Žaneiru.

"Još je rano da se opterećujemo Svjetskim prvenstvom, važno je da igramo dobro, da sakupljamo bodove, pa ćemo tek na kraju podvući crtu. Igramo sa dobrom reprezentacijom, kojima ima kompaktnu ekipu i igrače koji se međosobno dobro poznaju, jer dugo igraju zajedno. Doći će ovdje da nas napadnu, jer im odgovara samo pobjeda. Na nama je da im odgovorimo na pravi način, kolektivnom igrom, što je i do sada najviše krasilo našu reprezentaciju. Najvažnije je da zadržimo vjeru", ističe Vešović.

Crna Gora je lider grupe H sa 14 bodova iz šest odigranih mečeva. Ukrajinci imaju osam bodova iz pet utakmica, za Crnom Gorom otprilike kasne jednu pobjedu...

"Bitno je da ne izgubimo, iako bismo pobjedom napravili veliki korak ka Mundijalu. U grupi kao što je naša, gdje četiri tima konkurišu za prva dva mjesta, bitan je svaki bod", kaže fudbaler Crvene zvezde.

Vešović je prije tri godine otišao iz Budućnosti u Beograd kao desno krilo, u reprezentaciju se vraća kao desni bek.

"Mogu da igram obje pozicije, ali sam u Zvezdi ove sezone igrao isključivo beka. Pretpostavljam da me selektor vidi na toj poziciji kao zamjena iskusnijim fudbalerima, prije svega Savu Pavićeviću, pa neka tako i bude", zaključuje Vešović.

Nakon nekoliko dana relaksacionih treninga za fudbalere koji su ranije završili prvenstva, "operacija Ukrajina" zvanično je počela danas, treningom na kampu Saveza na Starom aerodromu.

Pod prijetnjom kiše koja će, sve su prilike, remetiti rad reprezentacije i narednih dana, Brnović je izveo na teren 16 od 22 pozvana fudbalera.

Nedostajali su Marko Baša i Vladimir Božović, koji će se priključiti sjutra, Elsad Zverotić, Andrija Delibašić i Dejan Damjanović koji u subotu igraju za svoje klubove, kao i Marko Bakić, koji je juče igrao za mladu reprezentaciju.

Galerija

Bonus video: