Vest Bromvič otpustio Di Matea

Subotnji prvenstveni poraz od 3:0 od Mančester sitija bio je 13. u posljednjih 18 utakmica Vest Bromviča u svim takmičenjima, zbog čega je tim na samo dva boda više od zone ispadanja.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2011. 15:29h

Italijan Roberto Di Mateo od danas viješ nije trener engleskog Vest Bromvič Albion, koji je uručio otkaz Di Mateu zbog loših rezultata. Subotnji prvenstveni poraz od 3:0 od Mančester sitija bio je 13. u posljednjih 18 utakmica Vest Bromviča u svim takmičenjima, zbog čega je tim na samo dva boda više od zone ispadanja.

Ekipu će privremeno voditi pomoćni trener Majkl Eplton.

- Ovo je bila teška odluka, ali uprava vjeruje da je ona na mjestu, da bi klub dobio najbolju moguću šansu da ostane u Premijer ligi. Naša loša serija rezultata traje više od tri mjeseca i nema mnogo pokazatelja da će se završiti. Ako se ovaj niz nastavi još malo, naš cilj opstanka postaće još teži. Zato smo bili prinuđeni da sada djelujemo - rekao je predsjednik Vest Broma, Džeremi Pis.

Di Mateo, bivši italijanski reprezentativac, Vest Brom je preuzeo u junu 2009. godine i odmah se sa timom vratio u Premijer ligu. U prvih devet kola tim je zabiležio samo dva poraza i bio je u borbi za plasman koji vodi u evropska takmičenja. Od tada je, međutim, zabilježio samo tri pobjede, a u poslednje tri utakmice osvojio samo bod.

Bonus video: