Vidić: Na ljeto odlazim iz Engleske, ovdje mogu da igram samo za Junajted

"Ne razmišljam da ostanem u Engleskoj, jer je Junajted jedini klub za koji mogu da igram ovdje", rekao je za klupski sajt Vidić
4 komentar(a)
vidić, Foto: Reuters
vidić, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2014. 10:19h

Dileme više nema - kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić potvrdio je danas da će na kraju sezone napustiti taj klub. I ne samo to, već će napustiti i Englesku...

"Ne razmišljam da ostanem u Engleskoj, jer je Junajted jedini klub za koji mogu da igram ovdje. Kada sam dolazio, nisam mogao ni da zamislim da ću osvojiti 15 trofeja. Ipak, odlučio sam da odem na kraju sezone, želim novi izazov", rekao je za klupski sajt Vidić, kome ugovor sa Junajtedom ističe na ljeto.

Vidić, koji je u Premijer ligu stigao 2006. godine, prošle sezone predvodio je Junajted do 20. šampionske titule u klupskoj istoriji, što je srpskom defanzivcu bila peta osvojena Premijer ligi sa "đavolima".

Najveći uspjeh ostvario je 2008. godine u Moskvi kada je sa Junajtedom osvojio Ligu šampiona, poslije trijumfa na penale u duelu sa londonskim Čelzijem.

"Ovdje sam proveo osam divnih godina. To je svakako najbolji period u mojoj karijeri. Naravno da nikada neću zaboraviti onu fantastičnu noć u Moskvi. To sjećanje će živeti zauvijek", zaključio je Vidić.

Iako još nema zvanične potvrde, bivši fudbaler Crvene zvezde i moskovskog Spartaka, karijeru će najvjerovatnije nastaviti u Italiji.

Za Vidića su interesovanje do sada pokazala tri najveća kluba sa Apenina, Juventus, Milan i Inter.

Vidić je za reprezentaciju od 2002. do 2011. godine odigrao 56 utakmica i dao dva gola.

Bonus video: